Analytisk Risk Controller til internasjonalt bilkonsern

Volkswagen Møller Bilfinans AS (VWMBF) har i dag ca 85 medarbeidere og eies 51 prosent av Volkswagen Financial Services og 49 prosent av Møller Mobility Group. VWMBF har et stort produkt- og tjenestespekter innenfor lån, leasing, biladministrasjon og forsikring som først og fremst tilbys alle Volkswagen-, Audi-, Skoda- og Seatkunder i Norge. Den totale porteføljen vi administrerer er på ca. 50 000 leasing- og ca. 34 000 lånekontrakter, til sammen over 19,5 milliarder NOK.

I 2018 kom Volkswagen Møller Bilfinans på 6. plass over Norges beste arbeidsplasser i kategorien 50-199 medarbeidere, i Great Place to Work sin undersøkelse.


Volkswagen Møller Bilfinans søker en analytisk og proaktiv Risk Controller. I stillingen vil du ha ansvar for å identifisere, måle, analysere og rapportere risiko i selskapet. Du vil jobbe med et bredt spekter av oppgaver knyttet til operativ, regulatorisk og finansiell risiko. Stillingen vil også ha en aktiv rolle i ulike prosjekter hvor du vil samarbeide tett med de andre avdelingene i selskapet. Som Risk Controller vil du være en del av et team på 5 personer og stillingen rapporterer til avdelingsleder for Risk and Controlling.


Sentrale arbeidsoppgaver:

 • videreutvikle selskapets risiko- og scoringmodeller
 • overvåking og vurdering av selskapets risikoprofil
 • beregne avsetninger for selskapets kredittrisiko
 • utarbeide prognoser på tap og tapsavsetninger
 • koordinere forbedrings- og automatiseringsprosjekter
 • vedlikeholde og kvalitetssikre interne rutiner og policyer
 • risikorapportering til selskapets ledelse og hovedkontor i Tyskland
 • ad-hoc analysearbeid

Ønskede kvalifikasjoner:

 • høyere økonomisk utdanning, fortrinnsvis på masternivå
 • 2-4 års relevant erfaring fra revisjon, controlling eller risk avdeling. Nyutdannede med gode akademiske resultater i kvantitative fag vil vurderes
 • meget gode Excel-kunnskaper og generelt god IT-systemkompetanse
 • god muntlig og skriftlig fremstillingsevne, både på norsk og engelsk

Personlige egenskaper:
Vi ser etter deg som er analytisk anlagt og med evne til å håndtere store datamengder og sette deg inn i kompleks saksinformasjon. Du er faglig sterk samtidig som du har en ydmyk tilnærming. I ditt arbeid er du proaktiv, systematisk og har god gjennomføringsevne. Som person er du fleksibel, initiativrik og du ser løsninger fremfor problemer, og du tør å utfordre det etablerte. Teamarbeid er sentralt hos oss, og du må ha gode samarbeidsevner samtidig som du jobber godt selvstendig.


Vi tilbyr:
Hos oss vil du bli del av et ungt, dynamisk miljø med gode utviklingsmuligheter. Vi er en av Norges beste arbeidsplasser med gode resultater og solid vekst, og du vil få mulighet til å jobbe med utfordrende og spennende oppgaver i et internasjonalt konsern. Vi tilbyr gode pensjons- og forsikringsordninger og konkurransedyktige betingelser.

Virker dette interessant ber vi deg, i henhold til GDPR, søke via www.financepeople.no, og ikke direkte på mail til oppgitt kontaktperson. Ved spørsmål kan du kontakte Finance People ved Nora Lundstrøm på mobil 482 71 203 eller nora.lundstrom@financepeople.no.


Lignende søk: Bank / Finans tjenester, Bank & Finans, Forsikring, Regnskap / Revisjon