Forretningsorientert Økonomisjef til bærekraftig selskap

Go-Ahead er et britisk børsnotert selskap, som opererer kollektivtransport i mange land og har ca 28.000 ansatte globalt. Go-Ahead Nordic er en paraplyorganisasjon for selskapets satsing i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Selskapets første kontrakt i Norge er driften av persontogtrafikken på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen. Go-Ahead Norge AS består av 250 medarbeidere og hovedkontoret er i Stavanger. Økonomifunksjonen for Norge og deler av administrasjon og ledelse er lokalisert i Oslo.

Go-Ahead Norge AS er i utvikling og søker nå etter en forretningsorientert og fremoverlent økonomisjef som ønsker å være med på og utvikle Go-Aheads første operasjon i Norden. Som en sentral del av ledelsen i Norge vil vedkommende være en viktig bidragsyter til Go-Ahead Norges forretningsmessige utvikling, og en sparringspartner og støttespiller for Adm.dir. Stillingen rapporterer direkte til Adm.dir. i Norge.

Arbeidsoppgaver

 • delta i den norske ledergruppen og være en viktig bidragsyter i denne
 • lede selskapets økonomiavdeling med personalansvar for fire medarbeidere
 • sikre at man via økonomifunksjonens controllerfunksjon bidrar med verdiøkende analyser til de operasjonelle lederne og bidrar til å sikre høy kvalitet i beslutningsunderlag
 • bidra aktivt i strategiprosesser og utviklingen av virksomheten i Norge
 • være ansvarlig for den finansielle relasjonen med Jernbanedirektoratet
 • sikre effektive prosesser og gjennomføring av budsjett, forecast og prognoser
 • være tett på drift og støtte i operasjonelle beslutninger på en forretningsmessig måte  
 • prosjekter og ad hoc

Ønskede kvalifikasjoner

 • høyere økonomisk utdannelse på masternivå
 • minimum fem års erfaring fra tilsvarende stilling, business controlling eller lignende
 • erfaring fra ledergruppe og personalansvar er en fordel, men ikke et krav
 • erfaring fra transport- eller logistikksektor er en fordel, men ikke et krav
 • sterke ferdigheter i Excel og generelt gode IT-kunnskaper
 • gode norsk- og engelskkunnskaper, muntlig og skriftlig

Personlige egenskaper

For å lykkes og trives i stillingen må du være forretningsorientert, operativ, strategisk og initiativrik. Du må ha evne og vilje til å se løsninger og drive prosesser gjennom, og være sterk på kommunikasjon og samarbeid på tvers av fagområder og avdelinger. Du må kunne jobbe selvstendig men også i team, og også evne å lede og motivere dine medarbeidere på en god måte. At du trives i et klima hvor endringstakten høy er avgjørende, og du må motiveres av nye utfordringer i en bransje i kraftig endring.

Vi tilbyr

Til den rette kandidaten kan Go-Ahead Norge tilby en spennende og utfordrende rolle som vil være sentral i å påvirke retningen og utviklingen av et selskap som leder an i en bransje i endring. Du vil få krevende arbeidsoppgaver og betydelig ansvar, så mulighetene for både faglig og personlig utvikling er meget gode. Det samme er muligheten til å påvirke utformingen av egen rolle og arbeidshverdag. Arbeidsmiljøet preges av positive, engasjerte og sosiale kollegaer og selskapet holder til i flotte lokaler sentralt i Oslo. Det tilbys konkurransedyktige betingelser.

Virker dette interessant ber vi deg, i henhold til GDPR, søke via www.financepeople.no og ikke direkte på mail til oppgitt kontaktperson. Ved spørsmål kan du kontakte Ulrik Langabø på 930 05 357/ulrik.langabo@financepeople.no eller Line Freitag på 976 10 501/line.freitag@financepeople.no  Alle henvendelser behandles konfidensielt.
 


Lignende søk: Bank & Finans, Spesialist, Transport / Logistikk / Lager