Har du lyst til å ta del i en spennende vekstreise? Vi er på jakt etter en Group Controller

Xledger er et norsk softwareselskap som utvikler og leverer det skybaserte ERP-systemet Xledger. Flere tusen selskaper verden over benytter Xledger som sitt forretningssystem. Selskapet har kontorer i Norge, Sverige, Finland, England og USA, og kan vise til solid vekst og sunn økonomi.

Vi er mer enn 250 ansatte globalt og har en årlig omsetningsvekst på 20 - 30 %, med god lønnsomhet de siste 10 årene. Konsernet har en solid egenkapital, god likviditet og er ikke avhengig av ekstern finansiering for å gjennomføre konsernets vekstambisjoner.


Vi er på en spennende reise med et høyt aktivitetsnivå. På bakgrunn av dette ser vi behov for å styrke teamet vårt med en Group Controller til nyopprettet stilling. Som Group Controller hos oss blir du en del av et internasjonalt konsern som er blant de ledende aktørene innen skybasert ERP. Vi ser etter deg som trigges av å bidra til å videreutvikle og styrke vår posisjon i markedet. Rollen vil være sentral i konsernets virksomhetsstyring, med et spesielt fokus på risk management og prosessoppfølging. I tillegg får du en aktiv rolle i den finansielle og økonomiske rapporteringen for konsernet. Rollen vil inngå i team med Finance Manager og Group CFO, og rapportere direkte til sistnevnte. Som Group Controller vil du jobbe aktivt med økonomiteamene i alle datterselskapene. I Xledger er det mange økonomer, også i andre avdelinger av selskapet, så du vil oppleve et godt kompetansemiljø.

Arbeidsoppgaver

 • sentral bidragsyter inn mot konsernets virksomhetsstyring, analyser og strategisk modellering
 • aktivt bidra i budsjett- og prognoseprosessen
 • økonomisk og finansiell rapportering, herunder oppfølging av datterselskaper og kontakt med eksterne revisorer (KPMG og DNV)
 • erfaringsutveksling og kompetansedeling på tvers av konsernet
 • utføre risikoanalyser og sikre god risikostyring i konsernet, herunder videreutvikle internkontrollregimet for selskapet og konsernet samt oppfølging vedrørende ISAE 3402 og GDPR
 • proaktivt jobbe med prosessoppfølging, -utvikling og -optimalisering
 • ivareta konsernets bærekraftsrapportering
 • bidra til videreutvikling av governance og styringsstruktur, både på det formelle og operative nivået


Ønskede kvalifikasjoner

 • høyere økonomisk utdannelse, fortrinnsvis på mastergradsnivå
 • 3-5 års erfaring fra revisjon, rådgivning eller tilsvarende rolle, gjerne erfaring fra internasjonalt konsern
 • god forståelse av regnskapssystemer, regnskapsstandarder og rapporteringskrav
 • det er en fordel med kjennskap til eller erfaring med GDPR og ISAE 3402, men ikke et krav
 • interesse for og noe kjennskap til bærekraftstrategier i en global virksomhet
 • kunnskap om governance-rammeverk og strategisk ledelse
 • gode kommunikasjonsevner på norsk og engelsk, skriftlig og muntlig


Personlige egenskaper
Vi ser etter deg som er selvstendig anlagt og som evner å sette deg raskt inn i nye oppgaver og problemstillinger. Som type er du fleksibel og takler ekstraordinære behov i en raskt voksende organisasjon. Kvalitet i arbeidet er viktig for deg, og du evner å håndtere flere oppgaver parallelt på en god og effektiv måte. Du blir en del av et mindre team og det er viktig at du er proaktiv og initiativrik for å lykkes i rollen samt at du bidrar sosialt i teamet og blant kolleger generelt.

Vi tilbyr
Det er menneskene som er kjernen i Xledger. Vi som jobber her, brenner for fremtidens teknologi og hvordan vi kan bruke teknologien for å gi brukerne gode opplevelser. Hos oss forventer ingen at du kan alt, vi hjelper hverandre med hverdagsutfordringer. Vi har en sterk kultur med stor åpenhet, og god takhøyde. Kreativitet og kunnskapsdeling står sterkt, og er en del av vårt Xledger DNA.

I #teamXledger setter vi pris på de gode samtalene, uhøytidelig small talk og litt vennskapelig konkurranse. Vi liker å møte hverandre på kontoret, samtidig har vi fleksibilitet i hverdagen til å jobbe hjemmefra. Vi har mange spennende planer for fremtiden og det kan være høyt tempo. Hos oss finner du blant annet bordtennis, dart, shuffleboard, spill og en kaffebar på huset med skikkelig god kaffe for å gi deg energipåfyll. I tillegg har vi afterwork og andre sosiale sammenkomster med teamene. Er du sporty av deg kan vi også melde at vi samles til lavterskel-fotballtreninger, Holmenkollstafetten, buldring, og diverse andre arrangement. Vi holder til i moderne lokaler på Bryn i Oslo.


Virker dette interessant ber vi deg søke på www.financepeople.no. Ved spørsmål kan du kontakte en av våre rådgivere i FinancePeople, John Ola Solheim på mob
909 91 137 eller john.ola.solheim@financepeople.no, eller Madeleine Bjørkman på mob 977 67 773 eller madeleine.bjorkman@financepeople.no. Alle henvendelser behandles konfidensielt.


Lignende søk: Konsulent, IT / Tech /