Finance Director til shippingselskap i kraftig vekst

Lighthouse Navigation er et internasjonalt selskap som driver med operatørvirksomhet av Supra/Ultramax skip over hele verden. Selskapet deler kontor i Oslo med Belships ASA og er kommersiell manager for Belships sin flåte av 38 eide tørrlast skip. Selskapet er også representert i Bangkok, Singapore og Melbourne. Belships ASA ble grunnlagt i 1918 og har vært notert på Oslo børs siden 1937.

Se selskapenes websider for ytterligere informasjon: lighthousenavigation.com og belships.com


Lighthouse Navigation Management er i kraftig vekst og søker nå en faglig dyktig, initiativrik og forretningsorientert Finance Director til nyopprettet stilling. Som Finance Director i Lighthouse Navigation vil du bli del av selskapets ledergruppe og være en viktig bidragsyter inn i denne. Du vil ha hovedansvaret for alt innenfor økonomi-, regnskaps- og risk management-området. Du vil også jobbe svært tett med operasjons- og kommersiell avdeling og opp mot økonomiavdelingen i hovedeier Belships ASA som man er samlokalisert med. Stillingen rapporterer til Managing Director.

Ansvarsområder og arbeidsoppgave

 • være overordnet ansvarlig for controlling, regnskap, rapportering, skatt, risk management mv. 
 • utarbeide kvartalsvis og årlig rapportering til ledelse og styre
 • være selskapets fagressurs innenfor økonomi- og regnskapsområdet
 • utvikle og fasilitere budsjett-, prognose- og strategiprosesser
 • være ansvarlig for treasury og cash management
 • bidra til kontinuerlig forbedring og utvikling av rutiner, prosesser, compliance og risk management
 • ha overordnet ansvar for selskapets IT-systemer
 • tilrettelegge for revisjon og være kontaktpunkt mot ekstern revisor, skattemyndigheter mv
 • prosjekter og andre ad hoc-oppgaver

 


Ønskede kvalifikasjoner

 • høyere økonomisk utdannelse 
 • solid erfaring fra tilsvarende rolle og/eller revisjon e.l.
 • meget god økonomi- og regnskapskompetanse
 • god forretningsforståelse
 • gode ferdigheter i Excel og generelt god It- og systemforståelse
 • god muntlig og skriftlig fremstillingsevne, både på norsk og engelsk

 


Personlige egenskaper

For å lykkes og trives i rollen må du være forretningsorientert, strukturert og ha meget høy gjennomføringsevne. Du må evne å løfte blikket og se helheten samtidig som du har kontroll på detaljene, og du må være faglig trygg og løsningsorientert. Videre er du ansvarsbevisst og forstår viktigheten av kvalitet i leveransene, og du trives med høyt tempo og høye krav. Sterke samarbeids- og kommunikasjonsegenskaper vektlegges tungt, for som Finance Director vil du være en viktig samarbeidspartner for hele organisasjonen. At du er serviceinnstilt, positiv og imøtekommende er en selvfølge.Vi tilbyr

Til den rette kandidaten kan Lighthouse Navigation tilby en faglig utfordrende og krevende stilling hvor du får være med på reisen til et norskeid, internasjonalt shippingselskap i kraftig vekst. Det vil være store muligheter for både faglig så vel som personlig utvikling i en stilling som byr på stor variasjon i både oppgaver og utfordringer. Arbeidsmiljøet beskrives best som fremoverlent, kommersielt og sosialt, og er preget av hyggelige, engasjerte og dyktige kollegaer. Selskapet holder til i flotte lokaler på Lilleaker sammen med Belships ASA, og det tilbys konkurransedyktige betingelser.

Virker dette interessant ber vi deg, i henhold til GDPR, søke via www.financepeople.no og ikke direkte på mail til oppgitt kontaktperson. Ved spørsmål kan du kontakte Ulrik Langabø, Partner i FinancePeople på
930 05 357/ulrik.langabo@financepeople.no. I henhold til GDPR, blir du bedt om å søke gjennom systemet og ikke direkte til kontaktpersonen oppført i denne annonsen.

Alle henvendelser vil bli behandlet konfidensielt.

 


Lignende søk: Leder, Maritim / Shipping