Børsnotert konsern søker en analytisk anlagt Business Intelligence Manager

Goodtech er et av Nordens ledende selskaper innenfor digital transformasjon i produksjonsindustri. Selskapet spesialiserer seg på automatisering, robotisering, elektrifisering og digitalisering gjennom sin kjernekompetanse på industriell IT, software, kontrollsystemer, IT/OT-infrastruktur og cybersikkerhet.

Konsernet er strategisk lokalisert på 11 av de største industrilokasjonene i Norge og Sverige, og tilbyr med det unik lokal tilstedeværelse kombinert med internasjonal ekspertkompetanse til sine kunder.

Goodtech sitt største verdiforslag er å levere økt lønnsomhet, fotavtrykksreduksjon, ressursoptimalisering og økt sikkerhet gjennom å gjøre kundens prosesser markeds- og konkurranseledende i sine nisjer.

Goodtech er notert på hovedlisten på Oslo Børs, omsatte for 388 MNOK i første halvår 2023 og har i overkant av 300 medarbeidere i Norge og Sverige.


Goodtech-konsernet er i sterk vekst og etter halvannet år med strategisk re-posisjonering er konsernet nå i gang med å ta egen data-arkitektur og PowerBI-satsning til nye høyder. Derfor søker vi nå en ny kollega til å lede konsernets arbeid med business intelligence og analyse. Sammen med CFO og et sterkt team fra både toppledelsen og ingeniørstaben i selskapet, vil du bidra til videreutviklingen av intern Business Intelligence og i utviklingen mot å tilby produktet også til konsernets kunder. Rollen kan for den som ønsker det og om tiden strekker til, innebære overtakelse av oppgaver innenfor konsernanalyse, i dag håndtert av CFO. Det vil bety en mer sentral rolle i selskapets strategiske og operasjonelle beslutningsprosesser.
 
Rollen rapporterer direkte til CFO og blir en del av hans team. Personen kommer til å jobbe tett med konsernets ledelse, forretningsutviklingsenheten i Norge og Sverige, samt konsernets regionledelse. Rollen er lokalisert på Helsfyr.

Ansvarsområder:

 • systemeier for dataarkitektur og -infrastruktur i Azure sammen med Business Intelligence-teamet
 • være medansvarlig for dataflyt og automatisering av interne prosesser sammen med Business Intelligence-teamet
 • være systemeier for Power BI-løsningen for internrapportering
 • utarbeide beslutningsunderlag til styre og konsernledelse
 • utføre ad hoc analyser inkludert markedsanalyser, investerings- og oppkjøpsanalyser, lønnsomhetsanalyser, etc.
 • veilede og holde kurs for superbrukere av Power BI


Ønskede kvalifikasjoner:

 • høyere kvantitativ utdanning, fortrinnsvis innen økonomi, finans eller ind.øk
 • minimum 2-3 års relevant erfaring fra konsulentvirksomhet eller tilsvarende rolle
 • solid kompetanse i Power BI eller annet relevant BI-verktøy
 • grunnleggende kompetanse innen datamodellering og gjerne ETL og et ønske om å videreutvikle teknisk kompetanse
 • erfaring med KPI-utforming og styring samt automatisering av rapporteringsprosesser
 • kjennskap til API-integrasjon/databasestruktur og -flyt samt MS SQL-baser i Azure
 • solid muntlig og skriftlig fremstillingsevne


Personlige Egenskaper:
Vi er på jakt etter deg som har stayer-evne og er serviceinnstilt, ettersom rollen vil innebære håndtering av bestillinger fra flere stakeholders. Det er imidlertid viktig at man evner å prioritere mellom leveransene. Du har genuin interesse i å forstå underliggende forretningsdrivere, er nysgjerrig og opptatt av å skape verdi. I tillegg er du analytisk anlagt og kritisk til dine datakilder, samtidig som du er pragmatisk og opptatt av å finne gode og effektive løsninger. Dine rapporter har et intuitivt og helhetlig design som sikrer god brukeropplevelse.

Vi tilbyr
Som vår nye kollega vil du bli del av et engasjert team i en fremtidsrettet bransje. Vi tilbyr et godt fagmiljø med dyktige og motiverte kollegaer som legger vekt på trivsel, mangfold og humor. Du vil få gode muligheter for både faglig og personlig utvikling. Vi holder til i moderne lokaler på Helsfyr og tilbyr konkurransedyktige betingelser.

Virker dette interessant ber vi deg, i henhold til GDPR, søke via www.financepeople.no og ikke direkte på mail til oppgitt kontaktperson. For mer informasjon, ta kontakt med Andreas Kleiven på +47 948 87 566/andreas.kleiven@financepeople.no, eller Henriette Aaberg, på
+47 976 15 226/henriette.aaberg@financepeople.no.


Lignende søk: Leder, Industri / Produksjon, IT / Tech /, Kraft / Energi, Telekommunikasjon