Amedia søker kommersiell og analytisk Group Business Controller!

Amedia er et stiftelseseid mediekonsern og landets største utgiver av redaktørstyrte medier. Daglig når våre medier to millioner lesere gjennom 105 lokale, regionale og nasjonale titler.

Redaksjonelle medarbeidere over hele landet sørger for at våre lesere blir løpende oppdatert med nyheter og annet viktig innhold. Samtidig bidrar våre selgere og annonser til å skape verdi og effekt for annonsører over hele Norge. Amedia har også en omfattende trykkeri- og distribusjonsvirksomhet. Konsernet har 2 000 ansatte og omsatte i 2022 for 4 milliarder kroner.

Amedia er sertifisert av Great Place to Work. Sertifiseringen bekrefter og er et bevis på at våre medarbeidere opplever organisasjonen som et godt sted å jobbe.


Amedia har høye ambisjoner om å engasjere hele Norges befolkning. Vi skal fortsette å utvikle journalistikken; informere, utfordre, opplyse og underholde. Derfor trenger vi stadig nye kollegaer som kan hjelpe oss til å bli enda bedre slik at vi sammen vinner kampen om folks tid. Vi samarbeider, lærer, heier, bryr oss om hverandre og spiller hverandre gode. At Amedia er et godt sted å jobbe ble i tillegg bekreftet da vi ble sertifisert som Great Place To Work i 2022.

Vi søker nå etter en kommersiell og analytisk Group Business Controller som kan bidra til å styrke vårt finansteam på konsernnivå. Her vil du jobbe tett med vår CFO/visekonsernsjef, øvrig konsernledelse samt avdelingen for strategi og forretningsutvikling. Du vil være en viktig ressurs for å drive frem gode og lønnsomme beslutninger på konsernnivå og en sentral bidragsyter i endringsprosesser. I tillegg vil du bli involvert i andre typer prosjektarbeid og strategiske vurderinger.

Vårt mål er å etablere en tydelig, analytisk og verdiskapende økonomifunksjon i et mediekonsern i kontinuerlig endring og utvikling. Stillingen rapporterer til økonomidirektør. 

Sentrale arbeidsoppgaver:

 • utarbeide økonomiske rapporter og analyser til konsernledelsen og konsernstyret
 • ha det operasjonelle ansvaret for konsernets budsjett- og prognoseprosess
 • utarbeide kommersielle analyser og business case
 • bistå i problemstillinger knyttet til strategi og forretningsutvikling med finansiell innsikt og beslutningsgrunnlag
 • bidra til å automatisere og effektivisere prosesser i økonomifunksjonen, herunder modellbygging og forbedringsarbeid
 • bistå innenfor områdene bank/finans, herunder følge opp konsernets garantier, finansiering og låneavtaler
 • være en sparringspartner i langsiktige strategiske vurderinger, oppkjøp og investeringer
 • kvalitetssikre konsoliderte tall og periodisk finansiell informasjon
 • ad hoc analyser og prosjekter


Ønskede kvalifikasjoner:

 • høyere økonomisk utdanning på masternivå med gode akademiske resultater i kvantitative fag
 • minimum 5 års relevant erfaring fra controlling, analyse, revisjon og/eller management consulting
 • meget god forretningsforståelse
 • sterk i Excel og generelt god systemforståelse og -interesse
 • god norsk muntlig og skriftlig fremstillingsevne


Personlige egenskaper:
Vi søker deg som er analytisk og som ser sammenhengen mellom driften og tallene. Du har en kommersiell legning, og du er selvgående og nysgjerrig. I ditt arbeid er du nøyaktig og verdsetter leveranser av høy kvalitet. For oss er det viktig at du har gode samarbeidsevner og pågangsmot. 

Hvorfor jobbe i Amedia?
I Amedia vil du være en sentral del av videreutviklingen av et konsern i sterk digital vekst. Hos oss skjer det stadig endringer. Det kan dreie seg om nye oppkjøp, produkter, markeder eller hvordan vi hele tiden jobber med det viktige samfunnsoppdraget vårt. Amedia er opptatt av at alle ansatte skal få utvikle seg og kan tilby ulike talent- og lederutviklingsprogram.

Amedia er sertifisert av Great Place to Work og resultatene bekrefter at våre medarbeidere opplever organisasjonen som et godt sted å jobbe. Din fremtidige arbeidsplass ligger svært sentralt i Oslo med god tilgang via kollektivtransport. Amedia tilbyr konkurransedyktige betingelser i et trivelig, dynamisk og uformelt miljø tett på ledelsen.


Virker dette interessant ber vi deg, i henhold til GDPR, om å søke via www.financepeople.no, og ikke direkte på mail til oppgitt kontaktperson. Ved spørsmål kan du kontakte FinancePeople ved Nora Lundstrøm
+47 482 71 203/nora.lundstrom@financepeople.no eller Jannicke Høiback Lunder på
+47 928 21 239/jannicke.lunder@financepeople.no.

Alle henvendelser behandles konfidensielt

På grunn av ferieavvikling vil søknader bli behandlet i august. / Due to summer holidays applications will be reviewed in August. 

Vi håper å høre fra deg!

 


Lignende søk: Konsulent, Media / Forlag