Nyopprettet stilling som VP Finance til tech-selskap med ambisiøse eiere

Mercell er en ledende europeisk tilbyder av e-markedsplass for offentlige innkjøpere og deres leverandører levert som en SaaS tjeneste.  Mercells løsninger gir digitale anbudsprosesser som sikrer etterlevelse av EU direktiver og understøtter hele prosessen for innkjøpere gjennom en brukervennlig markedsplass. Leverandører får rask og enkel tilgang til et stort omfang av relevante anbud som gir effektive innkjøpsprosesser. Vår markedsposisjon krever tillit og troverdighet blant våre kunder, myndigheter, investorer og ansatte. Mecell er ISO 27001 sertifisert og medlem av FNs Global Compact – verdens største bærekraftsinitiativ for bedrifter. Mercell eies av fond under ledelse av Thoma Bravo, en av verdens største investorer i teknologi og softwareselskaper. Selskapet ble tatt av hovedlisten på Oslo Børs i 2022 og er nå inne i en spennende fase der det investeres mye i både teknologi, markedsposisjon, prosesser og kompetanse.


Vi skal vokse videre og søker etter en operativ og forretningsorientert VP Finance til Mercell sitt hovedkontor på Skøyen i Oslo. Som VP Finance vil du få en sentral og viktig rolle for CFO innen Financial Controlling, Treasury, Cash Management og Group Accounting. Videre skal man bidra til at selskapet utvikler relevante strukturer og systemer for rapportering av måltall internt og eksternt. Dette krever proaktivitet og løsningsorientert tilnærming i tett dialog med alle deler av organisasjonen. Selskapet har klare planer om videre internasjonal vekst. Vi ser derfor etter deg som ønsker å være med på en spennende reise!

Arbeidsoppgaver

 • operativ ledelse av financial controlling på konsernnivå og i de ulike datterselskapene
 • delta i likviditetsstyring og rapportering til ledelse og styret
 • bidra til kvalitetsmessig og enhetlig rapportering fra datterselskaper  
 • delta i utarbeidelsen av månedsrapporter og årsrapport, samt øvrig rapportering til ledelsen
 • videreutvikle rutiner og prosesser på controlling- og finansområdet
 • bistå Group Accounting med regnskaps- og skattemessige problemstillinger ved behov
 • ansvarlig for ERP systemet og sørge for gode integrasjoner med underliggende systemer 
 • ledelse og utvikling av medarbeidere i avdelingen


Ønskede kvalifikasjoner

 • høyere økonomisk utdannelse, MBA/MSc eller tilsvarende
 • 5-10 års relevant arbeidserfaring, gjerne fra revisjon, konsulenthus og/eller en tilsvarende operativ rolle. Erfaring som VP Finance er ikke påkrevet, men du må ha god forståelse for rollen og "beste praksis"
 • sterk operasjonell, strategisk og finansiell forståelse
 • erfaring med og interesse for ERP, rapporteringsverktøyer og Excel 
 • erfaring og/eller interesse for teknologiselskap
 • god muntlig og skriftlig fremstillingsevne, både på norsk og engelsk


Personlige egenskaper
For å lykkes og trives i stillingen må du være resultatorientert, strukturert og initiativrik. Du må ha evne og vilje til å drive prosesser gjennom, og være god på kommunikasjon og samarbeid på tvers av faglig og kulturell bakgrunn. Du må kunne jobbe selvstendig, men også evne å lede og motivere dine medarbeidere på en god måte. Stor fleksibilitet og høy arbeidskapasitet vektlegges også.
 
Det tilbys
Mercell tilbyr kontinuerlig store muligheter for utvikling i organisasjonen. Du får en god mulighet til å forme din rolle og bestemme prioriteringene dine, og vi praktiserer frihet under ansvar. I stillingen som VP Finance tilbys en spennende mulighet i et voksende internasjonalt selskap. Stillingen byr på svært gode muligheter for så vel faglig som personlig utvikling. Arbeidsmiljøet beskrives best som profesjonelt, uformelt, og kollegaene er driftige, engasjerte og positive. Mercell er i en veldig spennende periode, og du vil spille en viktig rolle for å muliggjøre vår fremtidige utvikling. Hvis du er interessert i å bygge karriere i et raskt voksende og godt finansiert tech-selskap med ambisiøse planer, da kan du være personen vi leter etter! Vi tilbyr også konkurransedyktige betingelser og ytelser (pensjon og forsikring), sentrale og moderne kontorlokaler.

Mercells kjerneverdier - Growth, Curiosity, Courage and Trust - tjener som grunnlag for beslutningene vi tar, hvordan vi driver vår virksomhet og hvordan vi samhandler med våre kolleger, kunder og andre. Men de tjener også som grunnlag for mulighetene som Mercell tilbyr sine ansatte for å utvikle seg og blomstre innenfor sitt fagfelt.

Virker dette interessant, ber vi deg, i henhold til GDPR, søke via www.financepeople.no og ikke direkte på mail til oppgitt kontaktperson. Ved spørsmål kan du kontakte FinancePeople ved Anne Hilde Nilsen på mobil 975 89 490 eller på anne@financepeople.no.

Alle henvendelser behandles konfidensielt.

På grunn av ferieavvikling vil søknader bli behandlet i august. / Due to summer holidays applications will be reviewed in August.


Lignende søk: Leder, IT / Tech /, Telekommunikasjon