Er du en sportsentusiast og interesserer deg for ledelse og konsernregnskap?

Siden oppstarten i 2001 har XXL vokst til å bli den største sportskjeden i Norden med 83 butikker og e-handel i Norge, Sverige og Finland samt e-handel i Danmark. XXL er notert på Oslo Børs og omsatte i 2022 for 8,4 milliarder kroner. Hovedkontoret ligger i Oslo, og vi har totalt mer enn 5000 ansatte. XXLs visjon er å bli den foretrukne destinasjonen for sport og friluftsliv i Europa. I XXL sørger vi for at alle typer sports- og friluftsutstyr er tilgjengelig for alle. Alt på samme sted. Vi tror at sport og utendørsaktiviteter spiller en viktig rolle i å samle mennesker. Uavhengig av alder, kjønn, hudfarge, geografi og økonomi så kan alle delta i sport og friluftsliv og dele gleden. Det er derfor vi sier: “All sports united. Sports unite all”.


Markedsledende sportskjede notert på Oslo børs er på jakt etter en global Konsernregnskapssjef med energi og pågangsmot for konsernet. Du vil jobbe tett med CFO og ha et faglig og operativt ansvar for konsernregnskapsfunksjonen som er ansvarlig for konsolidering, regnskap, rapportering og skatt. Du vil bli en del av ledergruppen under CFO og vil ha muligheten til å påvirke utviklingen av konsernregnskapsfunksjonen i et internasjonalt konsern. Stillingen rapporterer til CFO. 

Sentrale ansvarsområder og arbeidsoppgaver

  • utvikle og lede gruppens konsernregnskapsfunksjon inkl. personalledelse
  • være ansvarlig for IAS/IFRS, TP og skatt
  • være ansvarlig for utarbeidelse inkl. rapportering av konsernets konsoliderte regnskap, inkludert balanse og kontantstrømoppstilling, på månedlig basis
  • ansvarlig for utarbeidelse av kvartalsrapporter og årsrapport av konsolidert regnskap for konsernet samt morselskapet til Oslo Børs
  • bistå med prognose av balanse og kontantstrøm med månedlig rapportering til ledelsen 
  • ansvarlig for utarbeidelse av selskapsregnskaper 
  • ansvarlig for å rapportere relevante områder til og presentere for revisjonskomiteen  
  • være konsernets kontaktpunkt mot revisor og offentlige myndigheter
  • ansvarlig for tredjeparts leverandør av regnskapstjenester
  • bidra til kontinuerlig forbedring, utvikling og standardisering av rutiner og prosesser
  • prosjekter og ad hoc


Kvalifikasjoner

  • høyere økonomisk utdannelse, MRR er en fordel
  • minimum 7 års relevant erfaring fra tilsvarende stilling og/eller revisjon
  • høy faglig kompetanse innen regnskap, skatt, konsernregnskap, IFRS mv.
  • solid erfaring innen konsolidering og konsolideringssystemer, og generelt god systemforståelse
  • meget god muntlig og skriftlig fremstillingsevne, både på norsk og engelsk


Personlige egenskaper

For å lykkes og trives i rollen må du være faglig sterk, proaktiv og ha meget høy gjennomføringsevne. Du må evne å løfte blikket samtidig som du har kontroll på detaljene, og du har en grunnleggende positiv og løsningsorientert innstilling. Videre er du ansvarsbevisst og forstår viktigheten av kvalitet i leveransene, og du trives med høyt tempo og høye krav. Sterke samarbeids- og kommunikasjonsegenskaper vektlegges tungt, samtidig som du evner å levere selvstendig.

Vi tilbyr

Til den rette kandidaten kan vi tilby en utfordrende og variert stilling hvor du får være med på utviklingen av Nordens største sportskjede. Konsernet har et godt arbeidsmiljø med motiverte, engasjerte og kompetente kollegaer hvor det er muligheter for god faglig og personlig utvikling. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser med en fleksibel hverdag og holder til på Alnabru.

Virker dette interessant ber vi deg, i henhold til GDPR, søke via www.financepeople.no, og ikke direkte på mail til oppgitt kontaktperson. Ved spørsmål kan du kontakte FinancePeople ved Madeleine Bjørkman på mobil
977 67 773 / madeleine.bjorkman@financepeople.no eller Anne Hilde Nilsen på mobil
975 89 490 / anne.hilde.nilsen@financepeople.no.

Alle henvendelser behandles konfidensielt.

På grunn av ferieavvikling vil søknader bli behandlet i august. / Due to summer holidays applications will be reviewed in August.

 


Lignende søk: Leder, Varehandel / Kjededrift / Merkevare / FMCG