Analytisk og teknisk sterk Forretningsanalytiker til nyopprettet stilling

OneCo ble etablert i 2011 og er i dag en av Norges største elektroentreprenører. Vi leverer tjenester og prosjekter innen elektro, automasjon, telekom, mobil og teknisk infrastruktur. I konsernet er vi i dag nær 3000 engasjerte medarbeidere som omsetter for 5 milliarder årlig. Vi er lokalisert i stort sett hele Norge og flere steder i Sverige. Forretningsområdet Telekom har ca. 1.250 medarbeidere lokalisert over hele Norge, og omsetter for 2.2 milliarder. Vi er en ledende uavhengig tjenesteleverandør av tekniske tjenester og strategiske løsninger innenfor telekommunikasjon og mobil. Vi leverer i hele verdikjeden og våre tjenester omfatter design, planlegging, prosjektering, bygging, installasjon og vedlikehold av faste og mobile nettverk for ledende operatører, netteiere og systemleverandører. Vi leverer også til privatmarkedet, i tillegg til å være en lokal partner for bedrifter, kommuner og kraftselskaper.


Forretningsområdet FO Telekom ønsker nå å styrke CFO-organisasjonen med en analytisk og teknisk sterk Forretningsanalytiker til nyopprettet stilling. Vi ser etter deg som brenner for å forbedre prosesser og verktøy for å bidra til innsikt i data gjennom analyser og etablering av god styringsinformasjon.

Du vil rapportere til Leder Data og Analyse, og jobbe tett med resten av ledelsen i forretningsområdet for å sikre optimalisering av den operasjonelle driften, effektiv rapportering og analyse gjennom videreutvikling av BI verktøy. Videre vil stillingen jobbe tett med operative enheter, og bistå i analyser og driftsforbedringsprosjekter i samarbeid med regiondirektører og lokale lederteam. For å lykkes med dette må du være fremoverlent, initiativrik og evne å kommunisere og involvere deg i alle deler av organisasjonen - fra det operasjonelle til ledelsen. Utover solid erfaring med utvikling av BI-verktøy er praktisk erfaring fra consulting, performance management eller business controlling en stor fordel for den rette kandidaten.

Sentrale arbeidsoppgaver
 

  • være en nøkkelperson i utarbeidelse av analyser og delta i driftsforbedring i operative enheter
  • bidra til å videreutvikle Power BI for bruk i drift-- og selskapsstyring
  • bidra til god dataarkitektur og kontroll på kildedata
  • etablere KPIer og harmonisere data i enhetene
  • implementere systemer og prosesser i forretningsområdets enheter
  • delta i utarbeidelse av rapportering til styret og ledelse
  • supportere i budsjett- og prognoseprosesser
  • ad hoc rapportering, analyser og prosjekter på tvers av ulike forretningsområder


Ønskede kvalifikasjoner
 

  • sterke analytiske ferdigheter og god forretningsforståelse
  • relevant høyere utdanning, ind.øk, siv.øk eller tilsvarende
  • minimum 3 års erfaring fra tilsvarende rolle, consulting, performance management eller annen relevant erfaring
  • erfaring fra prosjektvirksomhet er en fordel
  • kompetanse innen relevante analyseverktøy som Power BI eller lignende
  • erfaring fra Lean og kontinuerlig forbedringsarbeid
  • solide ferdigheter i Excel og Office-pakken generelt
  • meget god muntlig og skriftlig fremstillingsevne, både på norsk og engelsk


Personlige egenskaper

For å lykkes og trives i rollen må du være analytisk, forretningsorientert og ha høy gjennomføringsevne. Du må evne å løfte blikket og se helheten samtidig som du har kontroll på detaljene, og du har en grunnleggende positiv og løsningsorientert innstilling. Videre er du ansvarsbevisst og forstår viktigheten av kvalitet i leveransene, og du trives med høyt tempo og høye krav. Sterke samarbeids- og kommunikasjonsegenskaper vektlegges tungt, samtidig som du evner å levere selvstendig.


Vi tilbyr

Til den rette kandidaten kan OneCo tilby en faglig utfordrende og spennende stilling hvor du får være med på videreutviklingen av et landsdekkende selskap i vekst. Det vil være store muligheter for både faglig så vel som personlig utvikling i en stilling som byr på varierte og komplekse arbeidsoppgaver. I stillingen som Forretningsanalytiker vil du i stor grad få påvirke og bidra til hvordan vi styrer og følger opp en stor virksomhet. Dette i tett samarbeid med både ledelse og operative miljøer. Arbeidsmiljøet beskrives best som fremoverlent og kompetent, og er preget av hyggelige, engasjerte og dyktige kollegaer. Selskapet holder til i moderne lokaler på Brobekk, og det tilbys konkurransedyktige betingelser.

Virker dette interessant ber vi deg, i henhold til GDPR, søke via www.financepeople.no og ikke direkte på mail til oppgitt kontaktperson. Ved spørsmål kan du kontakte Ulrik Langabø, Partner i FinancePeople, på 930 05 357/ulrik.langabo@financepeople.no.

På grunn av ferieavvikling vil søknader bli behandlet i august. / Due to summer holidays applications will be reviewed in August.


Lignende søk: Konsulent, IT / Tech /, Telekommunikasjon, Annet Bransje