Er du en sportsentusiast og interesserer deg for ledelse og regnskap?

 

Siden oppstarten i 2001 har XXL vokst til å bli den største sportskjeden i Norden med 83 butikker og e-handel i Norge, Sverige og Finland samt e-handel i Danmark. XXL er notert på Oslo Børs og omsatte i 2022 for 8,4 milliarder kroner. Hovedkontoret ligger i Oslo, og vi har totalt mer enn 5000 ansatte. XXLs visjon er å bli den foretrukne destinasjonen for sport og friluftsliv i Europa. I XXL sørger vi for at alle typer sports- og friluftsutstyr er tilgjengelig for alle. Alt på samme sted. Vi tror at sport og utendørsaktiviteter spiller en viktig rolle i å samle mennesker. Uavhengig av alder, kjønn, hudfarge, geografi og økonomi så kan alle delta i sport og friluftsliv og dele gleden. Det er derfor vi sier: “All sports united. Sports unite all”.


Markedsledende sportskjede notert på Oslo børs er på jakt etter en global Regnskapssjef med energi og pågangsmot for konsernet. Du blir en del av ledergruppen under CFO hvor du vil ha en overordnet lederrolle for regnskapsteamet og hovedansvaret for rapporteringen av samtlige av konsernets enheter og sørge for at de til hver tid tilfredsstiller relevante lover og regler, samt interne retningslinjer. I tillegg vil du koordinere regnskapsprosesser og være en pådriver for å effektivisere og digitalisere interne rutiner og prosesser knyttet til økonomi og rapportering. Du vil ha personalansvar for regnskapsteamet og rapportere til  Konsernregnskapssjef. 

Sentrale arbeidsoppgaver: 

  • ledelse og utvikling av regnskapsteamet
  • overordnet ansvar for datterselskapenes regnskap, skatt og avgift
  • kvalitets- og internkontroll for selskapets regnskapsproduksjon, årsregnskap og rapportering til ledelsen
  • pådriver for å effektivisere, forbedre og utvikle regnskapsprosesser og -systemer
  • sparringspartner på økonomi internt, samt eksternt ut mot outsourcet regnskapsfunksjon
  • kontaktpunkt for ekstern revisor
  • ad hoc prosjekter

Ønskede kvalifikasjoner: 

  • høyere økonomisk utdannelse
  • minimum 5 års erfaring fra regnskap og/eller revisjon
  • solid regnskapsforståelse og erfaring fra større selskap er en fordel 
  • god system- og prosessforståelse 
  • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne både på norsk og engelsk

Personlige egenskaper:

Vi ser etter deg som har en solid regnskapsforståelse og interesse for regnskapsfaget, samtidig som du trives med å jobbe med mennesker og ha lederansvar. Du trives med å utvikle andre mennesker og har fokus på samarbeid og relasjonsbygging. For å lykkes i rollen må du ha en metodisk tilnærming til oppgaver, og være god på å planlegge og prioritere din egen hverdag. Du må i tillegg være opptatt av kvalitet og gode prosesser, samt være strukturert og tillitsskapende av natur. Videre er du fleksibel og liker å jobbe i et til tider hektisk miljø. 

Vi tilbyr: 

Til den rette kandidaten kan vi tilby en utfordrende og variert stilling hvor du får være med på utviklingen av Nordens største sportskjeder. Konsernet har et godt arbeidsmiljø med motiverte, engasjerte og kompetente kollegaer hvor det er muligheter for god faglig og personlig utvikling. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser med en fleksibel hverdag og holder til på Alnabru.

Virker dette interessant ber vi deg, i henhold til GDPR, søke via www.financepeople.no, og ikke direkte på mail til oppgitt kontaktperson. Ved spørsmål kan du kontakte FinancePeople ved Madeleine Bjørkman på mobil 977 67 773 / madeleine.bjorkman@financepeople.no eller Anne Hilde Nilsen på mobil 975 89 490 / anne.hilde.nilsen@financepeople.no.

Alle henvendelser behandles konfidensielt.

Vi behandler søknader fortløpende.


Lignende søk: Leder, Varehandel / Kjededrift / Merkevare / FMCG