Equip Capital søker Controller til en nylig opprettet stilling

Equip Capital forvalter i dag to private equity fond med ca. NOK 5 milliarder i kapital og har siden våren 2019 foretatt 13 plattforminvesteringer og nærmere 40 tilleggsinvesteringer. I 2022 omsatte nåværende portefølje for ca. NOK 5 milliarder, og leverte en EBITDA på ca. NOK 800 millioner. Som Controller vil du jobbe tett med selskapets CFO og resten av investeringsteamet i oppfølgingen og rapporteringen av utviklingen av både fondene og deres porteføljeselskap, og være med på å bygge et av de raskest voksende og ledende private equity firmaene i Norden.


Equip Capital er et av de ledende private equity miljøene i Norden, og foretar investeringer i små- og mellomstore virksomheter med betydelig potensiale for videre vekst. Selskapet ble etablert i august 2018 og er et kapitalforvaltningsmiljø i sterk vekst. Selskapet ledes av Sverre Flåskjer og fire partnere som alle har lang erfaring fra private equity, og har i dag ti ansatte. Selskapet holder til i moderne lokaler sentralt i Oslo sentrum, og søker etter en Controller til en nylig opprettet stilling. 

Ansvar

Controller vil sammen med CFO være ansvarlig for selskapets økonomifunksjon som består av regnskap, controlling, compliance, finansiell rapportering, bærekraftsrapportering, risk management og finans. Da det er et ungt selskap i sterk vekst, må den rette kandidaten både ha evnen og viljen til å jobbe med et bredt spekter av arbeidsoppgaver innenfor økonomifunksjonen. Du må trives med det operasjonelle, samtidig som du må ha evnen til å løfte blikket og utvikle gode prosesser, rutiner og systemer for å bygge en fremtidsrettet økonomifunksjon. Controller rapporterer til CFO.
Vår investeringsvirksomhet bygger på høye standarder til bærekraftig økonomisk, sosial og miljømessig utvikling samt god selskapsstyring (ESG). Vi forutsetter at alle ansatte tilslutter seg disse standardene samt firmaets verdigrunnlag (dokumentet «Equip Value Statement» tilsendes på forespørsel), se også www.equip.no for mer informasjon.

Arbeidsoppgaver

•    medansvarlig for regnskap, controlling og compliance i forvaltningsselskapet 
•    verdivurdering av porteføljeselskaper, kvartalsvis rapportering til investorer
•    utvikle rutiner, prosesser og systemer, inkludert forbedre og digitalisere manuelle prosesser med moderne tekniske løsninger
•    arbeide tett med fondsadministrator på Jersey og Luxembourg
•    kvartalsvis og årlig ESG rapportering
•    likviditetsstyring, mva, skatt etc. 
•    periodisk rapportering, herunder forberedelse til styremøter og partnermøter
•    periodisk rapportering til Finanstilsynet
•    ad hoc prosjekter og analyser

Ønskede kvalifikasjoner

•    høyere økonomisk utdannelse 
•    solid forståelse for økonomi, regnskap og finans 
•    meget god IT- og systemforståelse, særlig innenfor Excel og Business Intelligence løsninger
•    digitalkompetanse samt evne og interesse for å bygge systemer 
•    2-4 års relevant erfaring 
•    erfaring fra controlling, revisjon og/eller tilsvarende kompetansebedrift er en fordel 
•    solide engelskkunnskaper, både skriftlig og muntlig

Personlige egenskaper

Den ideelle kandidaten er forretningsorientert, fremtidsrettet og har fokus på både kvalitet og detaljer. Videre er vedkommende selvstendig, driftig og har evnene til å få ting til å skje. Den rette kandidaten utviser et stort engasjement for det han/hun holder på med, er trygg på seg selv og har evnen til å skape tillit gjennom gode relasjonsbyggende egenskaper. Høye moralske standarder og personlig integritet er en forutsetning. Fleksibilitet og gode kommunikasjonsevner er også en fordel. I tillegg må kandidaten evne å utfordre CFO og resten av teamet på områder som involverer økonomifunksjonen. 

Vi tilbyr

Equip Capital tilbyr en spennende stilling i et profesjonelt investeringsmiljø. Stillingen vil by på utfordrende og interessante arbeidsoppgaver og muligheter for den rette kandidaten. Som Controller hos Equip Capital vil du få være med på å utvikle et relativt nytt PE-selskap i Norge sammen med et meget erfarent team. Konkurransedyktige betingelser. 

Virker dette interessant, ber vi deg søke via www.financepeople.no. Ved spørsmål kan du kontakte FinancePeople ved André Herlofsen på 934 80 266 eller på andre@financepeople.no.

Alle henvendelser behandles konfidensielt.


Lignende søk: Konsulent, Bank / Finans tjenester