Senior Business Controller til Norges største sportskjede

Sport Holding er Norges ledende faghandelsaktør innen sport med over 375 fullsortimentsbutikker og spesialbutikker over hele landet under konseptene Sport 1, Intersport, Löplabbet, Anton Sport, Sportsnett, Milslukern og Skandinavisk Høyfjellsutstyr.
Vi tilbyr sportsutstyr og bekledning av høy kvalitet fra kjente merkevarer. Våre butikker har et sortiment som er lokalt tilpasset slik at produktene og tjenestene vi selger tilfredsstiller våre kunders krav – enten det er maratonløperen eller barnefamilien.
Sport Holding er også eier av den kjente, norske merkevaren Bergans of Norway som i mer enn 110 år har utviklet turutstyr og teknisk friluftsbekledning til dedikerte friluftsfolk.


Sport Holding er Norges største sportskjede med over 375 butikker over hele landet under konsepter som blant annet Sport 1, Intersport, Löplabbet, Anton Sport og Milslukern. Hos oss jobber vi kontinuerlig med å sikre solid fagkompetanse innen sport og friluft og vi har satt et tydelig fokus på sunne verdier. I tillegg har vi et ønske om å alltid yte det lille ekstra!

Bli med på laget hos Norges største sportskjede!

Vi vokser og søker nå en analytisk og sporty Senior Business Controller til vårt finansteam. Dette er en nøkkelrolle i konsernet som vil kreve god driftsoperativ forståelse. Du vil ha ansvar for å supportere kategori- og innkjøpsapparatet med godt beslutningsgrunnlag og informative analyser. I tillegg vil du følge opp salgs- og resultatutvikling for å sikre langsiktig lønnsomhet.
 
Virksomheten består per i dag av to sentrallagre, som vil fra Q3 2023 sentraliseres i et nytt og moderne hovedlager på Gardermoen. Sport Holding har frem til nå vært lokalisert på Kløfta, men vil sammen med sentrallager flytte til helt nye og moderne lokaler ved Gardemoen.

Arbeidsoppgaver:

  • kontinuerlig oppfølging av sortimentsutvalget fra et lønnsomhetsperspektiv og være ansvarlig for resultatoppfølging og prognose fra et produkt -og marginperspektiv
  • utvikle prosesser og metoder for å forbedre innkjøpsarbeidet gjennom lønnsomhetsanalyser, planlegging og oppfølging av innkjøpsbudsjett samt støtte kategorisjefene med beslutningsstøtte for strategisk innkjøpsplanlegging
  • lede og koordinere budsjettprosessen på konsernnivå 
  • gi beslutningsstøtte som sikrer optimale lagerverdier, omløpshastighet og vurdering av ukurans
  • utvikle og produsere rapporter og analyser for innkjøp, salg og kampanjer
  • samarbeide tett med nøkkelpersoner på tvers av avdelinger i konsernet 

Kvalifikasjoner:

  • høyere økonomisk utdannelse
  • minimum 4 års relevant erfaring
  • erfaring fra varehandel eller grossistvirksomhet vil være en fordel, men ikke et krav
  • meget gode Excel-kunnskaper og generelt god systemkompetanse. Erfaring med bruk av BI-systemer er en stor fordel, men ikke et krav
  • gode skriftlige og muntlige kommunikasjonsferdigheter på et Skandinavisk språk og engelsk

Personlige egenskaper

  • analytisk med evne til å tenke helhetlig
  • gode samarbeidsegenskaper og mot til å utfordre, samt formidle og argumentere for synspunkter på en god og konstruktiv måte
  • utadvendt og har godt humør
  • proaktiv og evne til å jobbe systematisk

Vi tilbyr
Vi tilbyr en spennende stilling i en godt etablert aktør i sportsbransjen, med ansatte som har solid fagkompetanse, utpreget serviceholding og passion for sport og fritid.
I Sport Holding er det gode arbeidsmiljøet, samarbeidet og individet viktig. Hos oss møter du et sporty miljø med medarbeidere som har stor interesse for en aktiv livstil, uansett om du jobber i en av våre butikker eller som ansatt på hovedkontoret.
Hos oss er det mange muligheter. Flere av våre ansatte startet karrierene sine på gulvet i butikk, og har jobber i dag i stillinger som butikksjef, innenfor marked, regnskap, salg, etablering, innkjøp og andre roller.
I Q3 flytter vi til topp moderne lokaler med egen kantine og treningssenter, med gode muligheter for parkering og kollektivtilbud i nærheten.

Virker dette interessant ber vi deg, i henhold til GDPR, søke via www.financepeople.no, og ikke direkte på mail til oppgitt kontaktperson. Ved spørsmål kan du kontakte FinancePeople ved Emilie Grønsund på mob 920 52 534 / emilie.gronsund@financepeople.no eller Henriette Kjærås Aaberg på mob 976 15 226 / henriette.aaberg@financepeople.no.

 


Lignende søk: Konsulent, Transport / Logistikk / Lager, Varehandel / Kjededrift / Merkevare / FMCG