Porteføljecontroller for IT- og digitaliseringsprosjekter i TINE

TINE Gruppa er en av Norges største næringsmiddelbedrifter og leverandør av kjente merkevarer som Jarlsberg, Norvegia, Biola, YT og TINE Yoghurt. TINE eies av litt over 9000 melkebønder i samvirke, og vår forretningsidé er å foredle rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Det skal vi gjøre i nært samspill mellom natur, landbruk, forbrukere og handel. TINE har meierier over hele landet i tillegg til flere norske og utenlandske hel- og deleide datterselskaper, som bl.a. Diplom-Is, Fjordland, Wernersson Ost i Sveige, Norseland i USA og Storbritannia, samt TINE Irland. TINE Gruppa har ca. 5300 ansatte og en omsetning på nærmere 25 milliarder kroner.


Til TINE søker vi nå en forretningsorientert Porteføljecontroller med ansvar innenfor IT, teknologi og digital transformasjon. Rollen vil innebære styring og løpende finansiell kontroll på prosjekt- og porteføljenivå for TINEs IT- og digitaliseringsprosjekter, samt bidra til å maksimere TINEs mulighet for å realisere gevinst på digitale tiltak.

Dette er en nyopprettet stilling hvor du vil få mulighet til å påvirke og forme innholdet i rollen, i tillegg til at du vil være en sentral ressurs for å forbedre og løfte prosesser knyttet til finansiell porteføljestyring og investeringer. Gjennom tett oppfølging av prosjektene er målet å minimere risiko totalt sett i den digitale porteføljen, og du vil være en sentral ressurs for å sikre videre lønnsom vekst og konkurransekraft for TINE.

Prosjektene i porteføljen omfatter i hovedsak forrretningsdrevne IT-prosjekter og tiltak under hele TINEs verdikjede. Dette kan være alt fra digitaliseringstiltak på logistikk- og produksjonsløsninger i vårt nettverk til kundebaserte innsiktsløsninger som CRM og salgsverktøy. Stillingen rapporterer til Chief Digital Officer.

Sentrale arbeidsoppgaver:

  • målstyring av IT- og digitaliseringsprosjekter på porteføljenivå
  • sikre økonomisk styring og fremdriftsrapportering for porteføljen, i tillegg til å kvalitetssikre investeringer, modellering og kostnader til prosjektene
  • forbedre, utvikle og etablere gode prosesser og rutiner rundt porteføljestyring og -kontroll
  • gevinstoppfølging, herunder realisme og oppfølging mot prosjekteiere og forretningsområder
  • rapportere resultater og KPI’er til ledelse og beslutningstakere, herunder utarbeide estimater og planer
  • være en sparringspartner for prosjektledere og delta aktivt i prosjektarbeidet, med hovedansvar for å sikre finansiell kompetanse
  • rapportering av finansiell status på prosjekt- og porteføljenivå
  • sikre kvalitet og beslutningsgrunnlag i business case på digitale prosjekter og initiativer
  • eie business case-modeller og sjekklister knyttet til økonomi


Ønskede kvalifikasjoner:

  • økonomisk utdannelse på minimum bachelornivå
  • minimum 5 års erfaring, fortrinnsvis med tidligere bakgrunn som business controller, porteføljecontroller eller lignende. Erfaring med IT-porteføljestyring er en fordel. 
  • god forretnings-, økonomi og regnskapsforståelse
  • solide Excel- og BI-kunnskaper, god systemforståelse og modelleringskunnskaper
  • god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk


Personlige egenskaper:

  • jobber metodisk og strukturert med sterkt forretningsfokus og evne til å prioritere
  • tar ansvar og eierskap til å løse problemer som oppstår
  • er nysgjerrig og evner å bruke tilgjengelig systemstøtte på en intuitiv og effektiv måte
  • evner å skape trygghet gjennom forutsigbar atferd og gode, åpne diskusjoner, hvor tanker deles proaktivt, medarbeidere inviteres inn og hvor deres innspill blir svart ut på en ærlig måte
  • gode pedagogiske egenskaper vil også være verdifullt i rollen - du må kunne formidle og forklare komplekse problemstillinger på en enkel måte og samtidig sørge for at andre er i stand til å levere basert på dine analyser


Vi tilbyr:
TINE eier en komplett verdikjede - fra bondegården til produktene er ute i butikk. I over 160 år har vi jobbet systematisk med å bygge opp Norges ledende fagmiljø innen næringsmiddelproduksjon. Vi har verdens friskeste kyr. Et kommersielt forsknings- og utviklingsmiljø i verdensklasse. Og et utrettelig fokus på bærekraftig utvikling for en grønnere hverdag for de som kommer etter oss.

Og viktigst av alt er tilliten til våre medarbeidere, fordi det er vi sammen som skaper morgendagens håndverk og matopplevelser.

I TINE vil vi at våre ansatte skal utvikles og skape noe større enn seg selv gjennom å bli tatt vare på og få muligheter. Derfor er arbeidsdagen i et av landets største industri, forsknings- og innovasjonsmiljø preget av mening, mestring, spennende utfordringer, samarbeid, raushet og kompetanseutvikling. Arbeidssted er TINE Meieriet på Kalbakken i Oslo.

Sammen skaper vi et levende Norge.

Trigges du av dette, vil du trives med å jobbe i TINE.


Virker dette interessant, ber vi deg, i henhold til GDPR, søke via www.financepeople.no og ikke direkte på mail til oppgitt kontaktperson. Ved spørsmål kan du kontakte Nora Lundstrøm på 482 71 203/nora@financepeople.no eller Anne Hilde Nilsen på 975 89 490/anne@financepeople.no. Alle henvendelser behandles konfidensielt.

Før en ansettelse i TINE vil det kunne bli foretatt en bakgrunnssjekk for å verifisere opplysninger som fremgår av CV og tilgjengelig dokumentasjon. Bakgrunnssjekken er tilpasset stillingens karakter og gjøres kun etter samtykke fra aktuelle søkere. 


Lignende søk: Bank & Finans, Industri / Produksjon