Regnskapssjef til markedsleder med fokus på bærekraft og sirkulærøkonomi

NG Metall er et heleiet selskap i Norsk Gjenvinning-konsernet. Vi kjøper, samler inn og bearbeider alle typer metaller. Vi har et landsomfattende nettverk av mottaksanlegg og samarbeidsmottak som totalt håndterer 440.000 tonn jern og metaller årlig. Vi består i dag av 200 ansatte fordelt på 10 lokasjoner i Norge og Sverige med en omsetning på ca 1,5 milliarder kroner. Ved vårt produksjonsanlegg med shredder (kvern) og metallseparering i Fredrikstad, prosesseres det årlig 250.000 tonn jern og metaller. I 2021 kjøpte NG Metall et eget prosesserings- og shredder-anlegg i Sverige som årlig håndterer ca 50.000 tonn elektrisk og elektronisk avfall.

NG Metall er en del av Norsk Gjenvinning-konsernet (NG) som har 1 800 medarbeidere i virksomhet i de skandinaviske landene og Storbritannia. Konsernet består av en portefølje av selskaper innenfor sirkulærøkonomien. Som skaper råstoff av avfall, og tilbyr tjenester knyttet til ombruk, miljøvennlig avfallshåndtering, miljøtjenester og råvareutvinning gjennom hele næringskjeder. Konsernet er den ledende aktøren i det norske markedet, og har stor geografisk utstrekning med 40 anlegg i Norge. I tillegg har konsernet en stadig sterkere posisjon og økende bredde i tjenestetilbud og virksomhet utenfor Norge, og har til sammen 15 anlegg og kontorer utenfor landet ved utgangen av 2021.


NG Metall er inne i en spennende vekstreise. For å lykkes med denne utviklingen trenger vi en proaktiv og driftig regnskapssjef som vil ha overordnet faglig ansvar for alle regnskapsprosesser i NG Metall. Stillingen innebærer et bredt spekter av arbeidsoppgaver innenfor regnskapsområdet, hvor spesielt kvalitetssikring, oppfølging og forbedring av hele regnskapsprosessen står sentralt. I NG Metall har vi etablerte rutiner og prosesser innenfor regnskapsområdet, men vi ønsker å videreutvikle oss og sikre at prosesser er optimalisert for våre behov.

Med et kommende vekstfokus og en organisasjon i stadig utvikling vil det være et stort behov for sparring og støtte til våre divisjoner, linjeledere og eksterne samarbeidspartnere - her vil du som regnskapssjef være et sentralt bindeledd. Du vil få en hands-on, operativ rolle hvor du virkelig kan gjøre en forskjell og påvirke hvordan NG Metall kommer til å se ut i fremtiden. 

Stillingen rapporterer til CFO i NG Metall. 

Sentrale arbeidsoppgaver:

 • ha fagansvar for regnskapet i NG Metall
 • følge opp og koordinere hele regnskapsavslutningsprosessen for alle selskapene i divisjonen
 • kvalitetssikre årsregnskap og ligningspapirer i divisjonen
 • være et bindeledd mellom linje, ekstern regnskapsfører og konsernregnskapsavdeling
 • sørge for tilstrekkelig dokumentasjon av balansen
 • utøve hensiktsmessig og effektiv internkontroll
 • være hovedkontakt for revisor i divisjonen
 • lede eller delta i prosjekter knyttet til forbedring av regnskapsprosesser og -systemer
 • sikre relevant masterdata
 • ad hoc regnskapsoppgaver


Ønskede kvalifikasjoner:

 • høyere økonomisk utdannelse
 • minimum 4 års relevant erfaring fra regnskap og/eller revisjon
 • solid regnskapsfaglig kompetanse og erfaring
 • god system- og prosessforståelse, erfaring fra SAP er en fordel
 • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne både på norsk og engelsk. Konsernspråket er norsk. 


Personlige egenskaper:
Vi ser etter deg som er en solid faglig ressurs innenfor regnskapsfaget. For å lykkes i rollen må du være opptatt av kvalitet og gode prosesser, og av natur er du strukturert og nøyaktig. Det er også viktig at du trives i et til tider hektisk miljø med høy aktivitet og korte frister. Som person er du utadvendt og trives med å jobbe med mennesker, og du evner å håndtere mange interessenter på tvers av organisasjonen. Videre er du selvstendig, ansvarsbevisst og evner å prioritere.


Vi tilbyr:
Som ansatt hos NG Metall bidrar du til at mer og mer av dagens avfall blir morgendagens ressurser. Til den rette kandidaten kan vi tilby en utfordrende og variert stilling hvor du får være med på utviklingen i et fremtidsrettet konsern som har ambisjon om å være bransjens beste aktør innen bærekraft. Selskapet har et godt arbeidsmiljø med motiverte, engasjerte og kompetente kollegaer. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser. Vi har 10 ulike lokasjoner i Norge og du kan selv velge kontorsted - Oslo, Fredrikstad, Drammen eller Larvik. 


Virker dette interessant ber vi deg, i henhold til GDPR, søke via www.financepeople.no, og ikke direkte på mail til oppgitt kontaktperson. Ved spørsmål kan du kontakte FinancePeople ved Nora Lundstrøm på mobil 482 71 203 / nora.lundstrom@financepeople.no.

Alle henvendelser behandles konfidensielt. Vi behandler søknader fortløpende.

 


Lignende søk: Leder, Industri / Produksjon