Norges mest spennende journaliststillinger?

Kapital er i sterk vekst og utvider nå staben. I den forbindelse søker vi etter to nye journalistiske medarbeidere.

Finansjournalist
Til vår investorseksjon søker vi en analytisk orientert økonom med stor interesse for aksjer, finans og makroøkonomi. Vi ser for oss at riktig kandidat har høyskole-/universitetsutdannelse, fortrinnsvis innen økonomi, med god regnskaps- og tallforståelse og er faglig nysgjerrig på verdipapirmarkedet. Solide allmennkunnskaper, god samfunnsforståelse og sterk skriftlig fremstillingsevne vil dessuten være en stor fordel i jobben.

Kapitals nye finansjournalist vil inngå i vårt investorteam hvor arbeidsoppgavene bl.a. består i å skrive aksje- og markedsanalyser, trendartikler fra finansmarkedet, artikler om makroøkonomi, prognoser og avsløringer innen finansfeltet. Det er også ønskelig at vår nye medarbeider bistår med verdsettelse av selskaper, bl.a. i forbindelse med Kapitals årlige kåring av Norges 400 rikeste.

Grave-/nyhetsjournalist
Den undersøkende økonomiske gravejournalistikken i Norge har sitt arnested i Kapital, og denne lange og stolte tradisjonen med å avsløre ulike typer økonomisk kriminalitet ønsker vi nå å styrke ytterligere. Vi søker derfor etter en journalist med interesse og lidenskap for å bringe til torgs viktige nyheter og avdekke kritikkverdige forhold i samfunnet. Stillingen innebærer at man jobber alene eller sammen på team med våre dyktige journalister for å grave frem fakta som noen vil skjule, og stille spørsmål der andre tier. Vi oppfordrer både journalister og økonomer til å søke.

Den ideelle kandidaten har gode allmennkunnskaper, stor interesse for økonomi og næringsliv, er vitebegjærlig, skrivefør, kildekritisk, presseetisk solid, opptatt av god historiefortelling og liker å utforske nye undersøkende metoder. Som grave- og nyhetsjournalist i Kapital vil du bli en sentral medarbeider i et av de sterkeste undersøkende miljøene i norsk presse. Du vil dessuten få en unik mulighet til å sette agendaen i samfunnet – og det i en redaksjon med dyktige og spennende kolleger uten spisse albuer og som vil deg vel.

For begge stillingene kan vi tilby
• Lønn til konkurransedyktige betingelser
• En fleksibel arbeidshverdag med stor innflytelse over eget arbeid
• Sentrale posisjoner innen norsk næringslivsjournalistikk
• Mulighet for å bygge et unikt kildenettverk
• Anledning til å sette dagsorden
• Et kompetent miljø, dyktige kolleger og et meget sterkt team
• Gode muligheter for personlig utvikling.

Søknad med CV og ev. spørsmål rettes til:
Vibeke Holth, redaktør
Epost: vibeke.holth@kapital.no
Telefon: 23 29 63 00
Søknadsfrist: 10. september 2022

 

Kapital er Norges ledende businessblad, etablert i 1971 av ansvarlig redaktør Trygve Hegnar. Med etableringen av Kapital ble også grunnstenen lagt for Hegnar Media, som i dag består av bl.a. Finansavisen, ABC Startsiden, FATV, Hegnar Medias Bokklubb og Interiørmagasinet. Vi i Kapital er en redaksjon med et stort samfunnsengasjement hvor hovedfokuset er på næringslivsreportasjer,
økonomisk gravejournalistikk og børsrelatert stoff, men også offentlig ressursbruk, personlig økonomi, politikk, gode portretter,
ledelse og stoff om siste nytt på teknologifronten er kjerneområder for våre lesere.

Kapital holder til i lyse, trivelige lokaler ved idylliske Smestaddammen i Oslo. Vi er en publikasjon i rivende vekst. Vi har doblet antall utgivelser slik at vi nå kommer ut hver fredag sammen med Finansavisen. Det har gjort at vi har tredoblet antall abonnenter, mer enn doblet annonseomsetningen, fått strålende tilbakemeldinger fra leserne og blitt et fredagsmagasin som er kommet for å sette varige fotavtrykk i samfunnet, både digitalt og på papir.


Lignende søk: Annet, Informasjon / Kommunikasjon, Media / Forlag