Vil du jobbe i Norges mest innovative selskap? Vi søker Business Controller - Digitalisering & IT

Posten Norge er et nordisk post- og logistikkonsern med rundt 12.500 dyktige og kvalitetsbevisste medarbeidere i hele Norden. Konsernet skal forenkle og verdiøke handel og kommunikasjon for mennesker og virksomheter i Norden. Konsernet er 375 år og med det en av Norges eldste, største og mest innovative virksomheter. Konsernet er «i verdensklasse når det gjelder å jobbe aktivt med innovasjon» noe som bekreftes av at vi for 2021 igjen ble kåret til Norges mest innovative selskap. De siste årene har netthandelen skutt fart og transport av pakker når stadig nye høyder. Posten har samtidig en viktig samfunnsfunksjon innen logistikk, som har blitt ekstra tydelig gjennom pandemien.

Vår visjon «Vi gjør hverdagen enklere og verden mindre» forteller hva vi strekker oss mot og hva vi ønsker å oppnå for våre kunder. Hver eneste dag jobber vi med å realisere vår visjon. Denne ambisiøse målsettingen stiller høye krav til våre medarbeidere, vår kompetanse og vår kultur. Vi trenger de flinkeste menneskene, de som tar ansvar, vil mer og spiller på lag, i tråd med våre verdier. Konsernet er i sterk vekst med høy endringstakt, noe som gir unike muligheter for våre ansatte. For mer informasjon kan du besøke oss på postennorge.no.


Til vår avdeling Analyse og Controlling (A&C) søker vi nå en analytisk og fremoverlent Business Controller. Analyse & Controlling er en del av konsernstab Økonomi & Finans og har ansvaret for virksomhetsstyringen i konsernet. Som Business Controller skal du sørge for å gi ledelsen i konsernstab Digitalisering & IT god økonomisk styringsinformasjon og beslutningsgrunnlag. I tillegg vil du være en viktig bidragsyter for å gjennomføre en styrking av virksomhetsstyringen i konsernet.

Hos oss vil du få en unik mulighet til å jobbe på toppen av et stort konsern i skjæringspunktet mellom controlling og IT. Som Business Controller vil du bli del av et engasjert og kompetent team på 7 personer og stillingen rapporterer til Leder for Analyse & Controlling.

Sentrale arbeidsoppgaver:

 • økonomisk oppfølging og finansiell rapportering for konsernstab Digitalisering & IT
 • utarbeide månedsrapporter, analyser og prognoser som sikrer innsikt og styringsinformasjon for ledelsen
 • bidra til å effektivisere prosesser, tenke nytt og være med å forme fremtidens controllerfunksjon og performance management
 • sikre korrekt og tidsriktig kostnadsallokering, fakturering og månedlige avsetninger
 • utarbeide og følge opp prognoser for IT-porteføljen
 • sammenstille og analysere prognose/langtidsplan og endringer mot tidligere perioder
 • sørge for løpende kostnadsoppfølging av IT-systemer og bistå IT-organisasjonen med økonomiske spørsmål
 • kvartalsvis oppfølging av balansen i samarbeid med konsernregnskapsavdelingen
 • ad hoc rapportering, analyser og forespørsler fra konsernet


Ønskede kvalifikasjoner: 

 • høyere økonomisk utdannelse
 • minimum 2 års relevant erfaring fra controlling, regnskap eller revisjon
 • god regnskaps- og virksomhetsforståelse
 • gode Excel- og PowerPoint-kunnskaper, samt erfaring med ERP-system
 • erfaring fra IT-prosjekter eller prosjektregnskap er en fordel, men ikke et krav
 • god norsk skriftlig og muntlig fremstillingsevne


Personlige egenskaper:
Vi ser etter deg som er operativ og driftsorientert samtidig som du evner å utarbeide gode analyser for å gi økt innsikt og god styringsinformasjon til ledelsen i konsernstab. Du har en analytisk og strukturert tilnærming til problemløsning, samtidig som du tenker nytt og er en pådriver for utvikling og forbedring. Du har «drive» og er nysgjerrig, men du forstår likevel viktigheten av at faste periodiske oppgaver blir gjennomført og levert med god kvalitet innenfor gitte tidsfrister.

Er du selvstendig, har høy gjennomføringskraft og har godt humør? Da trenger vi deg med på laget!


Vi tilbyr:
Til den rette kandidaten kan vi tilby en spennende stilling i et stort konsern i stadig omstilling:

 • utfordrende og varierte oppgaver innenfor avdeling Analyse & Controlling med gode muligheter for faglig og personlig utvikling   
 • et engasjerende og faglig sterkt arbeidsmiljø med dyktige og hyggelig kolleger
 • ryddige og gode arbeids-, lønns, forsikrings- og pensjonsordninger
 • moderne kontorlokaler, flott utsikt og sentral beliggenhet midt i Oslo sentrumVirker dette interessant, ber vi deg, i henhold til GDPR, søke via www.financepeople.no og ikke direkte på mail til oppgitt kontaktperson. Ved spørsmål kan du kontakte Nora Lundstrøm på 482 71 203/nora@financepeople.no eller Anne Hilde Nilsen på 975 89 490/anne@financepeople.no.

Alle henvendelser behandles konfidensielt. Søknader behandles fortløpende.

 


Lignende søk: Konsulent, Transport / Logistikk / Lager