Nyopprettet stilling som Head of Financial Controlling

Lagre
Du må logge på eller
opprette en konto for å lagre en jobb.

Nyopprettet stilling som Head of Financial Controlling

BTT Norge er det finske børsnoterte Kesko Oyj's virksomheter i Norge. Samlet kundeomsetning for virksomhetene er ca. 10,2 milliarder NOK (2020). Hovedselskaper er Onninen AS, Byggmakker Handel AS og Byggmakker CF AS som driver konsepter med variert handelsvirksomhet innen Retail- og kjededrift, grossistvirksomhet og distribusjon. Onninen AS med omsetning på 2,6 milliarder (2020) er markedsleder som elektrogrossist, og innehar også sterk posisjon i segmenter som Industri og Infra. Onninen sysselsetter om lag 350 ansatte. Vår misjon er å skape velferd på en ansvarlig måte for alle interessenter og hele samfunnet. Vår visjon er å være en effektiviserende partner for proffkundene, og å tilby overraskende enkel handel for forbrukerne. I bunn ligger vår grunnverdi - kunde og kvalitet i alt vi gjør. Vi verdsetter et mangfold av mennesker, og ønsker å speile samfunnets sammensetning også blant våre medarbeidere. Byggmakker har en kundeomsetning i proff- og forbrukermarkedet på ca. 7,6 milliarder kroner (2020) og sysselsetter om lag 2300 ansatte. Vi er landsdekkende med ca. 100 butikker. Selskapene er lokalisert med hovedkontor på Berger i Skedsmo. Kesko building and technical trade (BTT) er en av de største aktørene innen byggevare og tekniskhandel i Nord-Europa, og inkluderer kjeder som Byggmakker, K-rauta, Senukai, OMA og Rautakesko. Selskapet opererer i Norge, Finland, Sverige, Estland, Latvia, Litauen og Hviterussland. Les mer om Kesko BTT: https://kesko.fi/en/company/divisions/building-and-technical-trade/


Vi søker nå etter en Head of Financial Controlling som vil være en sentral del av en større økonomiavdeling. Stillingen har ansvar for oppfølging av regnskapene i alle enheter i Norge og finansiell rapportering til morselskapet i utlandet. Vi ser derfor etter en kandidat med faglig tyngde som trives med operative arbeidsoppgaver samt også å jobbe med strategiske vurderinger. For å trives hos oss må du like å jobbe med andre mennesker, være serviceinnstilt og ha et ønske om å bidra i avdelingens utvikling. Du bør også evne å påvirke hvordan vi sammen fremover skal sikre stadig bedre intern og ekstern rapportering og støtte. Stillingen innebærer personalansvar og vil selv rapportere til CFO.

Arbeidsoppgaver

 • utvikling av økonomifunksjonen for å sikre kvalitet og effektivitet
 • bidra i organisering og samordning av økonomifunksjonene i Norge
 • kontinuerlig forbedring og automatisering av rutiner, prosesser og kontroller
 • overordnet ansvar for rapportering til konsern inkl. noter og skatt
 • overordnet ansvar for rapportering av årsregnskap og skattemelding, samt oppfølging av revisor
 • videreutvikle internkontroll-rutinene og sikre kontroll av resultat og balanse
 • tett samarbeid med økonomifunksjonene i konsern
 • faglig støtte til CFO og resten av økonomiavdelingen


Kvalifikasjoner

 • høyere økonomisk utdannelse, siviløkonom, statsautorisert revisor eller tilsvarende
 • erfaring fra revisjon og/eller fra en tilsvarende rolle
 • erfaring med oppkjøp, fusjoner og integrasjon av virksomheter er en fordel
 • interesse for IT-systemer og kjennskap til automatisering av prosesser i økonomifunksjonen er også en fordel
 • god skriftlig- og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk


Ønskede personlige egenskaper
Du er en handlekraftig og operativ leder, med solid erfaring fra å etablere strukturer for økt effektivitet, knyttet til økonomi og regnskap. Du må like å jobbe med alt fra daglige, operative økonomioppgaver, til å utføre strategiske vurderinger for videre utvikling av økonomifunksjonen. Videre er du strukturert og god til å prioritere samt innehar gode samarbeids- og kommunikasjonsevner. Som Head of Financial Controlling hos oss må du ha engasjement og et ønske om å utgjøre en forskjell.

Vi tilbyr

 • en spennende nyopprettet stilling med muligheter for faglig og personlig utvikling
 • konkurransedyktig lønn, gode pensjons- og forsikringsordninger
 • arbeid hos en av Norges sterkeste merkevarer
 • trivelig, uformelt og inspirerende fag- og arbeidsmiljø
 • stor grad av frihet under ansvar

Vi verdsetter et mangfold av mennesker, og ønsker å speile samfunnets sammensetning også blant våre medarbeidere.

Virker dette interessant ber vi deg, i henhold til GDPR, søke via www.financepeople.no, og ikke direkte på mail til oppgitt kontaktperson. Ved spørsmål kan du kontakte FinancePeople ved Mona Gabrielsen på mobil 917 46 917 eller på mona.gabrielsen@financepeople.no. 

Alle henvendelser behandles konfidensielt.

På grunn av ferieavvikling vil søknader bli behandlet i august.


Lignende søk: Annet, Varehandel / Kjededrift / Merkevare / FMCG