CFO

Nordiske VIEW Group har siden 2004 hjulpet selskaper med å effektivisere regnskap – økonomi – og forretningsprosesser fra skyen.

Vårt mål er at kundene våre skal fokusere på egen verdiskapning gjennom å sikre inntekter, ha kontroll på kostnadene og å utvikle sin organisasjon. Vår rolle er å bidra til at kundene våre lykkes gjennom innsikt og oversikt – i sanntid. Vi har bygget en unik kompetanse innen regnskapsteknologi med fokus rundt ERP-systemene Xledger og Tripletex og tilhørende tredjepartsintegrasjoner. Det betyr at vi har meget god systemkompetanse, og kjenner til hvilke løsninger selskaper bør ta i bruk for å effektivisere sine økonomi– og forretningsprosesser.

Vi tilbyr våre kunder muligheten til å outsource alt innen regnskap og lønn til oss eller å velge å gjøre deler av jobben selv med oss som rådgiver og støttespiller. Du har uansett enkelt tilgang til den økonomiske informasjonen din, når som helst og hvor som helst!

Selskapet har Norden som hjemmemarked og vil passere en halv milliard i omsetning i 2022. Vi har rundt 20 kontorer lokalisert i Norge, Sverige og Finland med flere enn 420 ansatte. Explore Equity er hovedeier av selskapet. For mer informasjon se www.viewledger.no


VIEW Group søker etter en fremtidsrettet, forretningsorientert og faglig dyktig CFO til vår ledergruppe. Selskapet har en ambisiøs Nordisk vekststrategi, både organisk og gjennom oppkjøp, og CFO vil ha en sentral rolle i den strategiske og forretningsmessige utviklingen av selskapet. Du vil samarbeide tett med administrerende direktør og være en viktig samarbeidspartner og støtte for ham. Du vil bli eksponert for alle deler av virksomheten, styret og hovedeier, Explore Equity.

Rollen har ansvar for ledelse av økonomi og finansfunksjonen i VIEW Group, samt ansvar for økonomisk og finansiell analyse for å bidra inn i selskapets strategi og drift. Ressursen vi søker etter har en genuin interesse for å etablere struktur og systemer for å støtte utviklingen, inkludert digitalisering av rutiner og prosesser.

Stillingen rapporterer til CEO og er meget sentral i ledergruppen. Arbeidssted vil være på hovedkontoret i Dronning Eufemias gate 16 i Oslo.

Hovedansvar og oppgaver
•    overordnet ansvar for økonomi, regnskap og finans i gruppen, herunder konsolidering, rapportering og avleggelse av regnskap 
•    lede, motivere og videreutvikle medarbeidere, inkludert personal- og fagansvar for konsernets økonomiavdeling
•    styre likviditeten og herunder arbeidskapitalen i selskapet
•    videreutvikle forretningsplaner, inkludert prognoser, budsjetter og KPI-er
•    fokus på kommersielle analyser og lønnsomhetsforbedring i forhold til overordnet strategi
•    sikre finansiell rapportering av høy kvalitet til styret og eier med et tydelig bilde av utviklingen i sentrale nøkkeltall
•    støtte M&A-transaksjoner og ta en ledende rolle i de økonomiske sidene ved slike transaksjoner, samt sikre god "onboarding" og integrering av oppkjøpte selskaper
•    støtte videre organisk vekst i nye markeder og nye tjenester
•    overordnet ansvar for compliance og kvalitetssikring
•    ad hoc-prosjekter

Ønskede kvalifikasjoner
•    høyere økonomisk utdannelse, MBA/MSc eller tilsvarende
•    5-10 års relevant arbeidserfaring fra liknende ledende stilling med dokumenterte resultater
•    erfaring fra SaaS/Software-virksomhet er en fordel
•    god økonomisk, finansiell og strategisk forståelse
•    fordel med erfaring fra transaksjoner 
•    erfaring med risikostyring og compliance 
•    interesse for IT, erfaring fra bruk av BI verktøy og datavarehus og optimalisering av ERP-system er en fordel

Personlige egenskaper 
Den ideelle kandidaten er ambisiøs, analytisk og forretningsorientert med en sterk lyst til å skape resultater. For å lykkes i stillingen må du like å ta ansvar, være selvstendig og drive egne prosesser. Selskapets hovedeier er meget profesjonell, og følgelig forventes det at den rette kandidaten har fokus på gode og relevante analyser samt høy kvalitet i leveransene. 
Det vektlegges at du har gode kommunikative egenskaper og at du samarbeider godt med andre, samtidig som du evner å utfordre i situasjoner der det er nødvendig. Videre er du tillitsfull og skaper gode relasjoner til kollegaer, eiere og andre samarbeidspartnere. 

Vi tilbyr
VIEW Group tilbyr en sentral og utfordrende stilling i et internasjonalt selskap med høye vekstambisjoner og hvor den rette kandidaten vil få stor mulighet for påvirkning og innflytelse. Arbeidsmiljøet er kommersielt og fremoverlent. Konkurransedyktige betingelser. 

Virker dette interessant ber vi deg, i henhold til GDPR, søke via www.financepeople.no. Ved spørsmål kan du kontakte FinancePeople ved André Herlofsen, Daglig Leder i FinancePeople, på mob 934 80 266 eller andre@financepeople.no.

Alle henvendelser behandles konfidensielt. På grunn av ferieavvikling vil søknader bli behandlet i august.


Lignende søk: Toppleder, Regnskap / Revisjon