Controller

Equip Capital er en av de ledende private equity miljøene i Norden, og foretar investeringer i små- og mellomstore virksomheter med betydelig potensiale for videre vekst. Selskapet ble etablert i august 2018 og er et kapitalforvaltningsmiljø i sterk vekst. Selskapet ledes av Sverre Flåskjer og fire partnere som alle har lang erfaring fra private equity, og har i dag åtte ansatte. Selskapet holder til i moderne lokaler sentralt i Oslo sentrum, og søker etter en Controller til en nyopprettet stilling.

Equip Capital forvalter i dag to private equity fond med ca. NOK 5 milliarder i kapital og har siden våren 2019 foretatt 12 plattforminvesteringer og nærmere 30 tilleggsinvesteringer. I 2021 omsatte nåværende portefølje for ca. NOK 3 milliarder, og leverte en EBITDA på ca. NOK 500 millioner i 2021. Som Controller vil du jobbe tett med selskapets CFO og resten av investeringsteamet i oppfølgingen av utviklingen av både fondene og deres porteføljeselskap.


Controller vil sammen med CFO være ansvarlig for selskapets økonomifunksjon som består av regnskap, controlling, compliance, finansiell rapportering, bærekraftrapportering, risk management og finans. Da det er et ungt selskap i sterk vekst, må den rette kandidaten både ha evnen og viljen til å jobbe med et bredt spekter av arbeidsoppgaver innenfor økonomifunksjonen. Du må trives med det operasjonelle, samtidig som du må ha evnen til å løfte blikket og utvikle gode prosesser, rutiner og systemer for å bygge en fremtidsrettet økonomifunksjon. Controller rapporterer til CFO.

Vår investeringsvirksomhet bygger på høye standarder til bærekraftig økonomisk, sosial og miljømessig utvikling samt god selskapsstyring (ESG). Vi forutsetter at alle ansatte tilslutter seg disse standardene samt firmaets verdigrunnlag (dokumentet «Equip Value Statement» tilsendes på forespørsel), se også www.equip.no for mer informasjon.

Arbeidsoppgaver

 • medansvarlig for regnskap, controlling og compliance i forvaltningsselskapet
 • verdivurdering av porteføljeselskaper
 • likviditetsstyring, mva, skatt etc. 
 • kvartalsvis rapportering til investorer
 • utvikle rutiner, prosesser og systemer, inkludert forbedre og digitalisere manuelle prosesser med moderne tekniske løsninger
 • arbeide tett med fondsadministrator på Jersey og i Luxembourg
 • årlig ESG rapportering
 • periodisk rapportering, herunder forberedelse til styremøter og partnermøter
 • periodisk rapportering til Finanstilsynet
 • ad hoc prosjekter og analyser

Ønskede kvalifikasjoner

 • høyere økonomisk utdannelse
 • solid forståelse for økonomi, regnskap og finans
 • meget god IT- og systemforståelse, særlig innenfor Excel og Business Intelligence løsninger
 • digitalkompetanse samt evne og interesse for å bygge systemer
 • 3-5 års relevant erfaring
 • erfaring fra controlling, revisjon og/eller tilsvarende kompetansebedrift er en fordel
 • solide engelskkunnskaper, både skriftlig og muntlig

Personlige egenskaper
Den ideelle kandidaten er forretningsorientert, fremtidsrettet og har fokus på både kvalitet og detaljer. Videre er vedkommende selvstendig, driftig og har evnene til å få ting til å skje. Den rette kandidaten utviser et stort engasjement for det han/hun holder på med, er trygg på seg selv og har evnen til å skape tillit gjennom gode relasjonsbyggende egenskaper. Høye moralske standarder og personlig integritet er en forutsetning. Fleksibilitet og gode kommunikasjonsevner er også en fordel. I tillegg må kandidaten evne å utfordre CFO og resten av teamet på områder som involverer økonomifunksjonen.

Vi tilbyr
Equip Capital tilbyr en spennende stilling i et profesjonelt investeringsmiljø. Stillingen vil by på utfordrende og interessante arbeidsoppgaver og muligheter for den rette kandidaten. Som Controller hos Equip Capital vil du få være med på å utvikle et relativt nytt PE-selskap i Norge sammen med et meget erfarent team. Konkurransedyktige betingelser.

Virker dette interessant ber vi deg, i henhold til GDPR, søke via www.financepeople.no, og ikke direkte på mail til oppgitt kontaktperson. Ved spørsmål kan du kontakte André Herlofsen, Daglig leder/Partner i FinancePeople, på 934 80 266Andre.Herlofsen@financepeople.no 

Alle henvendelser behandles konfidensielt.


Lignende søk: Bank / Finans tjenester, Bank & Finans, Forsikring, Regnskap / Revisjon