Group Financial Controller til internasjonal konsern i vekst

Element Logic® har siden 1985 optimalisert virksomheters lagerdrift. Vi er verdens første og største AutoStore®- partner. I 2022 kjøpte Element Logic amerikanske SDI, og ble dermed en av verdens største systemintegratorer.
 Vi er spesialister på automatiserte lagerløsninger hvor vi designer og installerer skreddersydde løsninger som effektiviserer våre kunders arbeidsflyt. Våre robotløsninger, material-håndteringssystemer, programvare og rådgivning bidrar til at våre kunder forbedrer sin verdikjede, blir mer lønnsomme og innfrir sluttkundens forventning om raske leveranser. Vi optimaliserer lagre i alle størrelser i et bredt spekter av bransjer, inkludert elektroniske komponenter, forbruker-elektronikk, 3PL, farmasøytiske produkter, klær, sportsutstyr med mer.
Element Logic® har hovedkontor i Norge og eies av ansatte, med det europeiske private equity-selskapet Castik Capital som majoritetseier. Sammen opererer SDI og Element Logic® over hele verden med en totalinntekt på EUR 294 millioner i 2021, og utgjør en sterk integrator med mange års erfaring innen ulike teknologier. Kombinasjonen av deres regionale ekspertise gir kundene konkurransedyktige løsninger over hele verden.

For mer informasjon gå til www.elementlogic.net og følge oss på Facebook, LinkedIn og YouTube.


Vil du være med på en spennende reise? Element Logic, Nordens ledende aktør innen automatiserte lagerløsninger, vokser kraftig og søker nå en analytisk, fremoverlent og ambisiøs Group Financial Controller til nyopprettet stilling. Selskapet opererer i en bransje med kraftig vind i seilene drevet av E-commerce-bølgen og stadig økende behov for automatisering, og er særdeles godt posisjonert for fremtiden. Stillingen har en meget sentral rolle i konsernets økonomifunksjon, og rapporter til Director of Controlling.

Arbeidsoppgaver

 • delta i månedlig styre- og ledelsesrapportering, herunder teknisk konsolidering, likviditetsstyring, forecasting, risikokontroll og kvalitetssikring
 • utføre løpende analyse og oppfølging av den finansielle utviklingen på konsernnivå, datterselskaper og deleide selskaper
 • håndtere løpende skatte- og regnskapsmessige problemstillinger
 • gjøre om tall til innsikt via økonomiske analyser og lønnsomhetsvurderinger, samt forvalte og videreutvikle selskapets BI-plattform
 • bistå i årlig budsjettprosess og utarbeide prognoser for konsernet og tilhørende datterselskaper
 • utføre risikovurderinger for å identifisere høyrisikoområder og bistå i implementering av finansielle nøkkelkontroller
 • utarbeide konsernets årsregnskap iht IFRS
 • støtte regnskapsavdelingen i kompleks regnskapsføring samt skatte- og avgiftsproblematikk
 • bidra i interims- og årsoppgjørsrevisjon på konsernnivå
 • bidra til å videreutvikle konsernets økonomiske informasjons- og styringssystemer
 • delta i økonomi- og effektiviseringsprosjekter
 • prosjekter og ad-hoc

Ønskede kvalifikasjoner

 • høyere økonomisk utdannelse, fortrinnsvis mastergrad innenfor økonomi/finans, MRR, e.l. 
 • minimum fire års relevant erfaring fra lignende stilling, alternativt revisjon/rådgivning
 • god regnskapsforståelse, herunder kjennskap til konsernregnskap, skatt/moms og IFRS
 • erfaring med teknisk konsolidering er en fordel
 • god forretningsforståelse og kommersiell legning
 • god systemkompetanse, og gode ferdigheter i Excel
 • god muntlig og skriftlig fremstillingsevne, både på norsk og engelsk


Personlige egenskaper
Vi søker etter deg som er faglig sterk, forretningsorientert, analytisk og med en sterk vilje og evne til å skape resultater. Du er initiativrik og nysgjerrig av natur, er selvgående og evner å drive prosesser både på egen hånd og i samarbeid med andre. Den rette kandidaten forstår viktigheten av kvalitet i leveransene og trives med et høyt tempo og høye krav. For å lykkes i stillingen må du også kunne skape tillit gjennom gode relasjonsbyggende egenskaper og et godt humør, og du må du trives i et klima hvor veksten er stor og endringstakten høy.

Vi tilbyr
Til den rette kandidaten kan Element Logic tilby en særdeles spennende reise i et internasjonalt teknologiselskap i sterk vekst og med store ambisjoner. Du vil få en sentral rolle og utfordrende arbeidsoppgaver, og mulighetene for faglig og personlig utvikling er meget gode. Arbeidsmiljøet beskrives best som engasjert, fremoverlent og kompetent, og Element Logic er sertifisert "Great place to work". Selskapet holder til på Kløfta, 30 minutter med bil fra Oslo sentrum. Du kjører mot køen, og det er parkering til alle ansatte. Det tilbys konkurransedyktige betingelser. 


Virker dette interessant, ber vi deg, i henhold til GDPR, søke via www.financepeople.no og ikke direkte på mail til oppgitt kontaktperson. Ved spørsmål kan du kontakte FinancePeople ved Ulrik Langabø på mobil 930 05 357 eller på ulrik.langabo@financepeople.no.

Alle henvendelser behandles konfidensielt.

Søknader behandles fortløpende.


Lignende søk: Bank & Finans, Transport / Logistikk / Lager