Business Controller til markedsleder med fokus på bærekraft og fremtidens sirkulærøkonomi

Norsk Gjenvinning-konsernet er markedslederen i den norske gjenvinningsbransjen, og bidrar hver dag til en global miljøinnsats i eget nærmiljø. Vi samler inn alle typer avfall fra næringslivet og produserer avfallsbaserte råvarer som vi selger i det internasjonale markedet. I tillegg tilbyr vi husholdningsrenovasjon, industritjenester, riving, miljøsanering, makulering og massehåndtering. Vi er etablert med 40 anlegg og over 1.750 ansatte i Norge, Danmark, Sverige og England. Vi håndterer 2,2 millioner tonn avfall per år, og omsetter årlig for ca. 5,5 milliarder kroner. Konsernet eies av Summa Equity. Vår innsats er et viktig bidrag til den sirkulære økonomien og det nasjonale miljøregnskap.

Vår visjon er at «Det finnes ikke søppel mer». Våre mål skal oppnås gjennom systematisk resultatledelse med utgangspunkt i vårt samfunnsansvar og våre verdier; kremmerskap, proaktivitet, ansvarlighet og lagånd.


Norsk Gjenvinning representerer det grønne skiftet i praksis. Vi har store ambisjoner for fremtiden og trenger flere dyktige kollegaer med på laget. Vil du være med å forme fremtidens løsning på verdens ressursproblem? Bli en del av et ledende nordisk konsern som kjemper for effektiv sirkulærøkonomi , og en bedre fremtid for kommende generasjoner!

Vi søker nå en engasjert og forretningsorientert Business Controller til vårt økonomiteam i Norsk Gjenvinning, med hovedfokus på regionene Telemark, Vestfold og Buskerud.

Divisjon Gjenvinning står for omtrent halvparten av omsetningen til hele Norsk Gjenvinning konsernet og omsatte i 2021 for 2,9 mrd NOK. I stillingen vil du fungere som Økonomisjefens høyre hånd, og du vil ha et overordnet ansvar for divisjonens økonomistyring. Sentralt i stillingen er også bistand og sparring mot linje- og prosjektledere, og du vil være et viktig bindeledd mellom ledelse og drift. Stillingen rapporterer til Økonomisjef i divisjonen. 


Sentrale arbeidsoppgaver:

 • ansvar for økonomisk oppfølging og periodisk rapportering av regioner
 • sørge for tidsriktig og korrekt måneds- og årsavslutning
 • delta aktivt i budsjett- og prognosearbeid, samt løpende oppdatering av treårsplaner for regionene
 • utarbeide løpende økonomiske analyser og sikre godt beslutningsgrunnlag, samt utvikling og oppfølging av KPIer
 • samarbeide tett ut mot driften i organisasjonen og være en sparringspartner for divisjonen i alle økonomiske spørsmål
 • utarbeide business case
 • være tett på digitaliseringsprosessen og være en pådriver for å arbeide smartere og mer effektivt gjennom kontinuerlig forbedring av systemer, prosesser og rutiner
 • være en aktiv deltaker i anbudsprosesser for regionene
 • bistå i M&A-prosesser og onboarding av nye enheter
 • ad hoc rapportering og analyser på tvers av divisjonens enheter

 
Ønskede kvalifikasjoner:

 • høyere økonomisk utdanning
 • minimum 2 års relevant erfaring fra controlling eller revisjon
 • solid regnskaps- og forretningsforståelse
 • god prosess- og systemkompetanse, vi bruker SAP og Xledger
 • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne både på norsk og engelsk


Personlige egenskaper:
Rett person for stillingen liker høyt tempo, varierende oppgaver og krevende utfordringer. Du er selvgående, tar ansvar og er nysgjerrig på å forstå driverne i businessen. Vi ser etter deg som evner å forstå sammenhenger og som har en analytisk tilnærming til økonomiske og tverrfaglige problemstillinger. For å lykkes i rollen må du tørre å utfordre det etablerte og oppsøke informasjon ute i linja. Du er ambisiøs både på egne og selskapets vegne og har fokus på kvalitet og resultater.


Vi tilbyr:
Til den rette kandidaten kan vi tilby en utfordrende og variert stilling hvor du får være med på utviklingen i et fremtidsrettet selskap som har ambisjon om å være bransjens beste aktør innen bærekraft. Selskapet har et godt arbeidsmiljø med motiverte, engasjerte og kompetente kollegaer. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser og holder til i moderne lokaler på Løren. Noe reising må påregnes.


Virker dette interessant ber vi deg, i henhold til GDPR, søke via www.financepeople.no, og ikke direkte på mail til oppgitt kontaktperson. Ved spørsmål kan du kontakte Nora Lundstrøm, Senior Rådgiver i FinancePeople, på 482 71 203 / nora.lundstrom@financepeople.no

Alle henvendelser behandles konfidensielt.


Lignende søk: Annet, Bank & Finans, Regnskap / Revisjon