Vi søker en analytisk og forretningsorientert Business Controller

Elis utvikler og leverer nyskapende serviceløsninger innen arbeidstøy, hygieneservice, matter og mopper.
Vår forretningsmodell baserer seg på leie og vedlikehold. På denne måten hjelper vi våre kunder til å kontrollere kostnader, kvalitet og ivareta en bærekraftig miljøstrategi slik at det frigir tid til å fokusere på sin egen kjernevirksomhet. Alle artiklene som passerer gjennom våre vaskerier er chippet, og vi har for tiden 680.000 artikler i omløp. Det vil si at uansett om det er en matte du tråkker på i et inngangsparti, kokkejakken som ble brukt da de laget maten din eller en mopp som brukes til å rengjøre gulvet på din lokale butikk, så vet vi når den sist var inne til vask eller når den ble levert til kunden.
Elis er markedsledende i Europa innen tekstil, hygiene og facility service. Vi er representert i 28 land i Europa og Latin-Amerika, og med 50.000 dedikerte medarbeidere leverer vi tjenester til ca 400.000 kunder rundt om i verden.I Norge har Elis hovedkontor i Oslo og driftsenheter i Oslo, Herbergåsen, Skien, Bergen, Trondheim, Sandnes, Kristiansand og Volda. Selskapet har nærmere 400 ansatte og omsetter for om lag 700 millioner.


Vår eksisterende Business Controller blir Elis sin nye produksjonssjef, derfor søker vi etter en nysgjerrig og fremoverlent Business Controller til vårt hovedkontor i Oslo. Som Business Controller i Elis vil du jobbe med hele verdikjeden i selskapet og du vil få varierte arbeidsoppgaver og ulike utfordringer i en kompleks og internasjonal virksomhet. Videre vil du jobbe tett med den operasjonelle driften og ha hovedansvar for økonomisk oppfølging av tre av våre driftsanlegg. I stillingen vil du samarbeide tett med anleggsledere og være en sparringspartner på drift, strategi, KPI'er og utvikling. Med en omsetning på nærmere 700 millioner og mye datagrunnlag skal du sikre solide beslutningsgrunnlag gjennom business cases og ulike analyser for å optimalisere våre prosesser. 

Business Controller-funksjonen i Elis Norge har en bred kontaktflate i organisasjonen og opererer i grensesnittet mellom salg, drift, teknologi og økonomi. Hovedansvaret for stillingen er å engasjere seg med sentrale interessenter i Elis Norge for å optimalisere resultater i henhold til vår visjon og strategi, gjennom å transformere analyse til handling og resultater.

Stillingen inngår i et økonomiteam bestående av ni dyktige kollegaer og rapporterer til CFO. I tillegg vil du ha løpende kontakt med finansavdelingen i Frankrike. I Elis tar vi godt vare på våre ansatte og tilbyr gode utviklingsmuligheter. For deg med ambisjoner er det gode muligheter til å vokse videre i organisasjonen. Noe reisevirksomhet må påberegnes ifm. besøk til anleggene. 

Arbeidsoppgaver

 • Ansvarlig for flere anlegg på finansiell oppfølging og rapportering
 • Være en diskusjonspartner for anleggsledere og ledergruppen på anleggene
 • Månedlig rapportering til konsern
 • Ansvarlig for forretningsplaner, budsjett- og prognose
 • Ansvar for månedlige Business Reviews med ledergruppen for ansvarlige anlegg.
 • Avdekke muligheter og forbedringspotensialer på tvers av organisasjonen
 • Være et bindeledd mellom ledergruppe, drift, salg og Business Intelligence
 • Utarbeidelse av det finansielle aspektet ved anbud
 • Diverse ad hoc prosjekter/analyser


Kvalifikasjoner

 • Master i økonomi, finans, revisjon eller lignende
 • 2-5 års relevant arbeidserfaring fra controlling og/eller revisjon
 • Ambisjoner om personlig utvikling
 • Sterke Excel-kunnskaper og solid generell systemforståelse. Erfaring med PowerBI er en fordel, men ikke et krav
 • Gode norsk- og engelskkunnskaper, både skriftlig og muntlig


Personlige egenskaper
Vi søker en ambisiøs, analytisk og forretningsorientert person. Samtidig er det viktig at du er ydmyk og en god lagspiller. For å lykkes i stillingen må du like å ta ansvar, jobbe selvstendig så vel som i team, og ha god gjennomføringsevne. Vi ser etter deg som evner å tenke overordnet samtidig som du har kontroll på detaljene og leverer med høy kvalitet. Videre er du lærevillig og setter deg raskt inn i en ny bransje og komplekse problemstillinger. Som Business Controller vil du ha en stor kontaktflate i virksomheten og det kreves gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper. Du må du være pedagogisk og evne å formidle økonomi på en forståelig måte for ikke-økonomer.  En fleksibel innstilling og en positiv holdning vektlegges også.


Vi tilbyr

 • Et internasjonalt selskap med bransjeledende løsninger og sterke vekstambisjoner
 • En variert og selvstendig stilling med muligheter for påvirkning i utførelsen av rollen
 • Et fremtidsrettet miljø med høy kompetanse og svært gode utviklingsmuligheter
 • Hyggelige kollegaer i et profesjonelt og uformelt miljø
 • Konkurransedyktige betingelser


Søkere bes registrere seg med CV, kortfattet søknadsbrev, vitnemål fra høyere utdanning og arbeidsattester.


Lignende søk: Konsulent, Leder, Industri / Produksjon, Salg / Markedsføring, Transport / Logistikk / Lager