Business Controller til ARK Bokhandel

ARK Bokhandel AS er Norges største bokhandelkjede med en omsetning på 1,7 MRD. Kjeden er heleid av Gyldendal ASA, som er notert på Oslo Børs og er Norges største bokkonsern med ledende virksomheter i alle delene av verdikjeden; forlag, distribusjon og handel.
Vi er mer enn 1300 medarbeidere og har 152 egeneide butikker i Norge. Vi har den sterkeste digitale posisjonen i bransjen, med både den største og mest kjente nettbokhandelen, i tillegg til markedets mest populære og hurtigst voksende lese-app. Vi er helt i toppen blant kvinners absolutte favorittkjeder, og vi er blant de kjedene folk synes det er mest lettvint og gøy å handle hos. Vi jobber hver dag for å levere verdens beste handleopplevelse, og med det befeste vår posisjon som folks favorittbokhandel. ARK er en kjede som går nye veier, samtidig som vi fremhever og forsterker vårt hovedfundament; bøkene.
Kjedens hovedkontor i Oslo sentrum omfatter stabsfunksjoner som kjededrift, netthandel, marked, kategori, logistikk/innkjøp, økonomi og HR.


Motiveres du av

… å være med å utvikle morgendagens bokhandel?
… å jobbe i et retail-miljø hvor du kan følge resultatene av endringer fra dag til dag?
… å utfordre etablerte sannheter?
… å jobbe i en organisasjon hvor vi leder med hodet så vel som hjertet?

Da er du personen vi søker!!

Vi trenger medarbeidere som ønsker å utfordre organisasjonen med målet om å sikre gode kundeopplevelser, lønnsomhet og langsiktig vekst. Herunder proaktive og pålitelige medarbeidere med evnen til å oversette tall, data og erfaring til innsikt og gode beslutningsgrunnlag. Nå ser vi etter deg som har nøkkelkompetanse innen økonomi og analyse, som kan skille de viktige detaljene fra de mindre viktige.

Arbeidsoppgaver og ansvar

 • levere gode beslutningsunderlag til ledelsen, for å sikre gode kundeopplevelser, lønnsomhet og langsiktig vekst, basert på analyse og innsikt
 • bistå spesielt innenfor virksomhetene logistikk og kategori
 • støtte logistikk-avdelingen med å sikre ARKs lønnsomhet i vareflyten (supply chain og fulfillment)
 • basert på kunde- og markedsinnsikt identifisere potensialer for forretningsutvikling, samt støtte organisasjonen i utvikling av nye forretningsmuligheter
 • bidra til utvikling og oppfølging av KPIer gjennom økonomiske utredninger, arbeidsgrupper for optimalisering av driften, benchmark -aktiviteter osv.


Ønskede kvalifikasjoner

 • høyere økonomisk utdannelse
 • 3-5 års relevant erfaring fortrinnsvis fra tilsvarende stilling innen liknende bransje (retail hospitality, luftfart, etc.), alternativt fra revisjon/konsulentbransjen
 • erfaring fra supply chain er en fordel
 • kan vise til resultater hvor man har bidratt til å påvirke beslutninger og satt et tydelig fotavtrykk i tidligere roller. Ressursen skal ikke være en ren analytiker og rapportgenerator, men en person som gjennom analytiske evner og god relasjonsbygging klarer å definere retningen for en organisasjon.
 • trygg og effektiv med IT systemer som ERP system og Excel, fordel med kjennskap til BI-verktøy
 • gode kommunikasjonsevner, både muntlig og skriftlig


Personlige egenskaper

 • analytisk med evne til å tenke helhetlig
 • strukturert arbeidsform, høy arbeidskapasitet og en utpreget gjennomfører
 • gode samarbeidsegenskaper og mot til å utfordre, samt formidle og argumentere for synspunkter på en god og konstruktiv måte
 • lærevillig, nysgjerrig og tilpasser deg raskt endringer


Vi tilbyr
Vi tilbyr en spennende stilling i et innovativt selskap med sterke vekstambisjoner. Du vil jobbe i en virksomhet med stor samfunnsmessig betydning og inspirerende arbeidsmiljø. Gyldendal-konsernet har egen kaffebar med barrista, Norges beste kantine og treningstilbud for alle medarbeidere. Konkurransedyktige betingelser.

ARK tenker langsiktig og er ansvarsbevisste på vegne av fellesskapet, og vi har omtanke for hverandre. Sammen har vi det gøy på veien mot målet!


Virker dette interessant ber vi deg, i henhold til GDPR, søke via www.financepeople.no, og ikke direkte på mail til oppgitt kontaktperson. Ved spørsmål kan du kontakte FinancePeople ved Henriette Kjærås Aaberg, Partner i FinancePeople, på mob 976 15 226 eller henriette.aaberg@financepeople.no.


Lignende søk: Bank & Finans, Regnskap / Revisjon, Varehandel / Kjededrift / Merkevare / FMCG