Forretningsorientert Business Analyst til konsern i vekst

Mestergruppen er et av Skandinavias største konsern innen byggevarehandel, huskjededrift for boligentreprenører og eiendomsutvikling.

Mestergruppen eier byggevarekonseptene Byggtorget, Bolist, Järnia og XL-BYGG med til sammen rundt 500 utsalgsteder i Norge og Sverige, og gruppen utgjør gjennom våre over 300 medlemsbedrifter i huskjedene Mesterhus, Systemhus, Nordbohus og Blink Hus Norges største boligprodusent. I tillegg driver konsernet eiendomsutvikling gjennom Mestergruppen Eiendom og tilbyr arkitekt- og rådgivningstjenester gjennom Mestergruppen Arkitekter. Gruppen er en av landets største hytteprodusenter, med kjente merkevarer som Saltdalshytta og Røroshytta i porteføljen, samt en ledende takstol- og precutprodusent gjennom Pretre. I vår portefølje inngår også Norges ledende handelshus for overflatebehandling, Malorama - med kjedekonseptene Fargerike, Kulør og Mal Proff med rundt 150 utsalgssteder.

Mestergruppen har Ferd AS som sin største eier, men også medlemmer av de ulike kjedene utgjør en betydelig del av konsernets aksjonærer. Ferd er et familieeid investeringsselskap som satser på verdiskapende eierskap i virksomheter og finansielle investeringer.

Omsetningen til Mestergruppen er på rundt 18 milliarder kroner.


Mestergruppen ønsker å styrke økonomiavdelingen ytterligere, og søker nå etter en nysgjerrig, analytisk og fremoverlent Business Analyst til nyopprettet stilling. Du vil få en synlig rolle i konsernet der du direkte understøtter Mestergruppens ambisiøse strategi- og vekstagenda ved å følge opp og ta aktiv del i konsernets prosjekt- og investeringsportefølje. Du vil få en løpende totaloversikt over porteføljen hvor du ikke kun har et forhold til tallene, men også innsikt i fremdrift, ressurskapasitet, drivere og relevante detaljer og muligheten til å være tidlig inne i nye, potensielle investeringer og utarbeide business case sammen med prosjekt- og linjeledere og være en viktig sparringspartnere for disse. Stillingen rapporterer til Konserncontroller.


Arbeidsoppgaver

 • følge opp konsernprosjekter og konsernets investeringsportefølje
 • utarbeide investeringsanalyser og bygge business case sammen med linjeledere
 • bistå i konsernets styre- og ledelsesrapportering, herunder kvalitetssikring, koordinering av utarbeidelse, videreutvikling og sammenstilling av rapporter
 • delta i koordinering av konsernets budsjett- og prognoseprosesser, samt i videreutviklingen av disse
 • delta i implementering samt videreutvikling av konsernets rammeverk for investeringer og governance
 • bistå prosjektledere og linjeledere med sparring og konkrete oppgaver etter behov
 • ad hoc analyser og prosjekter


Ønskede kvalifikasjoner

 • høyere økonomisk utdannelse / ind.øk
 • minimum 2 års erfaring fra tilsvarende rolle, transaksjonsstøtte, management consulting eller revisjon er en fordel
 • svært gode ferdigheter i Excel
 • erfaring med Power BI eller lignende verktøy er en fordel
 • god muntlig og skriftlig fremstillingsevne


Personlige egenskaper

For å lykkes og trives i rollen må du være utpreget analytisk, kommersiell og operasjonell. Du må evne å sette deg inn i komplekse forretningsmodeller og verdikjeder, ha høy arbeidskapasitet og være sulten på å bidra til å utvikle Mestergruppens økonomifunksjon til å bli "state of the art". Videre må du være selvgående, initiativrik og ha meget høy gjennomføringsevne. Det er avgjørende at du evner til å bygge nettverk og skape samarbeidsarenaer på tvers av konsernfunksjoner, herunder med IT, BI/analyse-avdeling, øvrige økonomiavdelinger og driftsenheter, samt at du har en genuin "can do"-holdning. At du har høy integritet, er tillitvekkende og samtidig tør å utfordre på en høflig måte er avgjørende for å lykkes i rollen.

Vi tilbyr

Til den rette kandidaten kan Mestergruppen tilby en utfordrende og samtidig svært spennende reise i et konsern som er toneangivende i en bransje i stor endring. Du vil garantert få bryne deg på utfordringer som vil gi deg både mestringsfølelse og utvikling, og du vil bli en del av et arbeidsmiljø med dyktige og engasjerte kollegaer. Mestergruppen holder til i moderne lokaler på Bryn. Konkurransedyktige betingelser.

Virker dette interessant, ber vi deg, i henhold til GDPR, søke via www.financepeople.no. Ved spørsmål kan du kontakte FinancePeople ved Ulrik Langabø på mobil 930 05 357 / ulrik.langabo@financepeople.

Alle henvendelser behandles konfidensielt.


Lignende søk: Bank & Finans, Transport / Logistikk / Lager, Varehandel / Kjededrift / Merkevare / FMCG