Vi søker etter en proaktiv og selvgående Investment Analyst til vårt investeringsteam


Karbon Invest er et investeringsselskap med investeringer innen unoterte og børsnoterte selskaper samt eiendom. Våre eiere, Jens Rugseth og Rune Syversen, er gründere bak selskaper som Crayon Group, Link Mobility, Mnemonic og 99X. Vi investerer hovedsakelig i alt fra mindre vekstselskaper til veletablerte, ledende selskaper innenfor sine industrier. Felles for alle våre selskaper er at de har sterke team, skalerbare forretningsmodeller og et potensiale til å bli internasjonalt ledende i sine bransjer. Vi bruker teknologi aktivt i våre selskaper for å skape varige konkurransefortrinn.

Karbon Invest kjennetegnes ved å være en aktiv, langsiktig og konstruktiv eier. Blant annet bistår Karbon Invest porteføljeselskapene med å sette den strategiske retningen, bygge forretningsplaner, være en diskusjonspartner for strategiske beslutninger, drive M&A-prosesser, skalere virksomhetene internasjonalt og ikke minst få på plass gode finansieringsordninger. Vi sitter tett på våre selskaper og er grundige når vi vurderer nye investeringer. Karbon Invest har i dag en verdijustert egenkapital på rundt NOK 4 mrd.

Karbon Invest har 7 ansatte, og er lokalisert sentralt på Skillebekk i Oslo.


På bakgrunn av økende mengde nyinvesteringer og stadig økende aktivitet blant eksisterende investeringsportefølje søker vi etter en investeringsanalytiker til en nyopprettet stilling. Som analytiker hos oss vil du få mulighet til å jobbe bredt ut mot våre investeringer, inklusive eiendomsporteføljen, og være en sentral ressurs inn mot vurdering av nye investeringscase. I stillingen vil du følge Karbon Invest sine investeringer fra innsiden og være en viktig bidragsyter for utvikling av markedsanalyser, finansielle analyser og strategiske vurderinger. Stillingen innebærer mulighet til å få innsikt i en rekke bransjer, arbeide med transaksjonsprosesser og bygge kompetanse innen aktivt eierskap.

Arbeidsoppgaver

 • analysere og vurdere investeringsmuligheter, herunder sektor- og selskapsanalyser
 • bidra med å gjennomføre investeringer fra A til Å
 • foreta finansielle analyser og verdivurderinger, forberede materiell og presentasjoner i forbindelse med transaksjonsprosesser
 • jobbe operativt med forretningsplaner, delta i diskusjoner som former utviklingen i våre selskaper
 • aktivt følge opp Karbon Invest sine nåværende og fremtidige engasjementer, og på sikt representere Karbon Invest i ulike sammenhenger
 • utarbeide, gjennomgå og diskutere styremateriell i forbindelse med våre investeringer
 • være en ressurs for porteføljeselskapene ifm. strategi og strategiprosesser, M&A, refinansiering etc.


Ønskede kvalifikasjoner

 • høyere økonomisk utdannelse fra anerkjent universitet eller høyskole med sterke akademiske resultater
 • 1-2 års relevant erfaring fra Investment Banking, Management Consulting, transaksjon- og konsulentavdeling i et større rådgivningsmiljø eller ledende industrielt miljø
 • erfaring med markedsanalyse, strategiprosesser, verdivurderinger eller transaksjonsprosesser
 • sterk analytisk med gode ferdigheter i Excel- og PowerPoint
 • god muntlig og skriftlig formuleringsevne, både på norsk og engelsk


Personlige egenskaper
Som person er du selvstendig, initiativrik, strukturert og detaljorientert. Du har god finansiell forståelse, kommersiell teft og kombinerer faglig dyktighet med genuin interesse for ulike industrier og bransjer. Du må kunne jobbe godt i team så vel som på egenhånd, samt være en god relasjonsbygger mot våre selskaper og samarbeidspartnere. Du bør være fleksibel, like å ta forskjellige roller i ulike prosjekter og være komfortabel i en hektisk hverdag. Videre har du sterk interesse for og ønske om å lære mer om investeringer og aktivt eierskap.

Vi tilbyr
For rett kandidat kan vi tilby en variert arbeidshverdag med gode muligheter for faglig og personlig utvikling, opparbeide mange spennende relasjoner og få erfaringer fra mange morsomme prosesser og selskaper. Du vil bli en del av et hyggelig og kompetent arbeidsmiljø preget av stort engasjement hvor vi jobber tett sammen i team. Det tilbys konkurransedyktige betingelser.

Virker dette interessant ber vi deg, i henhold til GDPR, søke via www.financepeople.no, og ikke direkte på mail til oppgitt kontaktperson. Ved spørsmål kan du kontakte Finance People John Ola Solheim på mobil 909 91 137 eller på john.ola.solheim@financepeople.no.

Alle henvendelser behandles konfidensielt.


Lignende søk: Bank / Finans tjenester, Bank & Finans, Regnskap / Revisjon