Head of Business Controlling til innovativ FMCG-utfordrer

Scandza er en raskt voksende utfordrer innen nordiske konsumvarer med en omsetning på nær 5 milliarder kroner, 9 egne fabrikker, og med nær 700 ansatte i Skandinavia, UK og Baltikum. Vi har en bred portefølje med sterke lokale merkevarer kombinert med kjente lisensierte globale merkevarer, slik som Peppes Pizza, Finsbråten, Synnøve Finden, Sørlandschips, GoVegan, RÅ, Vitamin Well, m.fl. Kulturen i selskapet er preget av passion for det man driver med, rask vei til beslutninger og en sterk vinnermentalitet.


Om rollen:
Scandza er i vekst og til en nyopprettet stilling ser vi nå etter en faglig dyktig og ambisiøs Head of Business Controlling. Formålet med rollen er å skape en mer helhetlig og proaktiv økonomistyring i konsernet og dermed bidra til utvikling, forbedring og fortsatt lønnsom vekst. Vi ser etter en lagspiller med god forretningsforståelse som vil ha ansvar for budsjetterings-, rapporterings- og forecastingsprosesser på konsernnivå og bidra til å forstå lønnsomheten på tvers av enheter og forretningsområder. Fokus på nytenkning, forbedring og målstyring rettet både mot nåtid og fremtid vil være sentralt i rollen, i tillegg til å se ting fra andre perspektiver og bidra proaktivt med analyser.

I rollen vil du være en viktig sparringspartner for CFOer og Business Controllere i de ulike forretningsområdene og sørge for enhetlige prosesser, rutiner og systemer. Som Head of Business Controlling vil du også være sentral i arbeidet med å produsere analyser og beslutningsgrunnlag, og du vil derfor være en viktig rådgiver for Group CFO og øvrig ledelse. Stillingen rapporterer til Group CFO.

Sentrale arbeidsoppgaver:

 • ha ansvar for budsjett-, rapporterings- og forecastingprosesser på konsernnivå med mål om å tilrettelegge mer helhetlig styring på tvers av enhetene
 • være med å bygge fremtidsrettede strukturer innenfor finansiell planlegging og rapportering
 • utarbeide finansielle analyser og kalkyler som input til beslutningsgrunnlag
 • definere og følge opp relevante KPIer
 • være en faglig sparringspartner for konsernets enheter, herunder bidra til å forstå lønnsomhetsdrivere og være en støtte i beslutningsprosesser
 • ta eierskap til prosjekter knyttet til utvikling og forbedring av konsernets økonomifunksjon
 • delta i implementering av felles IT systemer
 • bidra til å etablere et godt faglig miljø for Business Controller-funksjonene i konsernet
 • ad hoc analyser og prosjekter


Ønskede kvalifikasjoner:

 • høyere økonomisk utdannelse, Mastergrad eller tilsvarende
 • minimum 5 års relevant erfaring fra tilsvarende rolle, revisjon eller konsulentbransjen
 • erfaring fra FMCG-bransjen er en fordel
 • solid forretningsforståelse og erfaring med forbedrings- og endringsprosesser
 • meget god IT- og systemforståelse og bruk av analyseverktøy
 • gode norsk- og engelskkunnskaper, både muntlig og skriftlig


Personlige egenskaper:
Vi ser etter deg med meget gode analytiske ferdigheter og med evne til å integrere finansiell og ikke-finansiell informasjon. For å lykkes i denne rollen er det avgjørende å kunne handle raskt og fleksibelt basert på gjeldende informasjon og ha god forretningsforståelse også utover det rent tallmessige. Vi ser etter en initiativrik og fremoverlent person som ønsker å jobbe på tvers av funksjoner. Du er nytenkende, ser muligheter og på eget initiativ utforsker disse med iver og positivitet. Videre evner du å kommunisere og presentere komplekse problemstillinger på en forståelig måte, og du skaper gode relasjoner og godt samarbeid på tvers av organisasjonen.

Vi tilbyr:
Scandza tilbyr en utfordrende og spennende rolle i et lettbeint og agilt konsern. Hos oss vil du bli del av et dynamisk arbeidsmiljø og du vil ha en svært sentral rolle med store påvirkningsmuligheter hvor du vil få delta i den overordnede strategiske utviklingen av konsernet. For den rette kandidaten vil det være gode interne utviklingsmuligheter og du vil sitte tett på beslutningene. Scandza holder til i moderne lokaler ved Solli Plass og det tilbys konkurransedyktige betingelser.

Virker dette interessant ber vi deg, i henhold til GDPR, søke via www.financepeople.no, og ikke direkte på mail til oppgitt kontaktperson. Ved spørsmål kan du kontakte FinancePeople ved Henriette Kjærås Aaberg, Partner i FinancePeople, på 976 15 226henriette.aaberg@financepeople.no eller Nora Lundstrøm, Rådgiver i FinancePeople, på 482 71 203nora.lundstrom@financepeople.no.

Alle henvendelser behandles konfidensielt.


Lignende søk: Bank & Finans, Industri / Produksjon, Varehandel / Kjededrift / Merkevare / FMCG