Teamorientert Head of FP&A søkes til ledende retailaktør

Elkjøp Nordic omsatte varer og tjenester for over 40 milliarder kroner og er klar markedsleder innen elektronikk i Norden.

Vi er en omnichannel-forhandler av forbrukerelektronikk som opererer i alle de nordiske landene samt Island, Grønland og Færøyene. Vi er over 10.000 engasjerte ansatte fordelt på mer enn 420 forskjellige lokasjoner. Vi er eid av britiske Dixons Carphone – en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk. På vårt nordiske hovedkontor i Nydalen er vi cirka 400 personer i ulike spesialistfunksjoner som jobber kontinuerlig for å støtte våre kollegaer i de nordiske landene.

Vår visjon er 'We help everyone enjoy amazing technology'. Vi oppnår dette gjennom å fokusere på våre kjerneverdier som er ansvarlighet, engasjement og effektivitet.


På bakgrunn av endringer i teamet er vi på jakt etter en teamorientert Head of FP&A som skal utvikle området og teamet videre. Som Head of FP&A vil du ha overordnet ansvar for teamet innen finansiell planlegging og analyse, i tillegg til å være sentral i videreutviklingen av finansfunksjonen på Elkjøp Nordics sitt hovedkontor og ut mot de lokale finansteamene i de nordiske landene. Rollen vil omfatte totalansvar for forecasting- og budsjettprosessen for hele konsernet, videreutvikle rollen som business partner og rådgiver mot ulike team i selskapet, drive kontinuerlige forbedringsprosesser og i tillegg være områdets hovedkontakt mot UK sitt FP&A-team.

Head of FP&A vil ha personalansvar, delta i ledergruppen og rapportere direkte til CFO. 

Ansvarsområder

 • ansvar for konsernets forecasting- og budsjettprosess fra start til slutt
 • overordnet ansvarlig for den langsiktige finansielle planleggingen, og være Business Partner for leder av den langsiktige, strategiske planleggingen i selskapet totalt
 • lede utviklingen av rollen som Business Partner i konsernets finansfunksjon, både på hovedkontoret og ut mot de lokale enhetene i Norden, for å bistå med å ta de beste beslutningene i hverdagen
 • ansvarlig for å sikre felles datakilder og tallgrunnlag i konsernet, inklusiv effektiv bruk av datavarehus og analyser for alle finansielle tall gjennom hele konsernet og i alt vi gjør
 • lede teamet på FP&A, der du vil jobbe med å utvikle og motivere teammedlemmene
 • eie og drive ulike forbedringsprosjekt

Ønskede kvalifikasjoner

 • høyere økonomisk utdannelse på mastergradsnivå
 • minimum 5 års relevant erfaring, gjerne fra tilsvarende rolle 
 • solid kompetanse med finansiell planlegging og analyse
 • overordnet god regnskapsfaglig kompetanse
 • utstrakt erfaring med bruk av datavarehus og relevante analyseverktøy
 • ledererfaring er en fordel, men ledertalenter uten ledererfaring kan vurderes
 • erfaren bruker av Excel og Office-pakken
 • flytende muntlig og skriftlig i norsk og engelsk

Personlige egenskaper
Vi er på utkikk etter deg som er en utpreget lagspiller og evner å motivere både deg selv og de rundt deg. Dine nåværende og tidligere kollegaer vil beskrive deg som en person som sprer positiv energi i arbeidsmiljøet, samtidig som du er en pådriver for å få ting gjort. Struktur og nøyaktighet er viktig for deg, samtidig som du er løsningsorientert og evner å se det store bildet. Du trives godt med analysearbeid, har god arbeidskapasitet, tar initiativ og leverer alltid god kvalitet i ditt arbeid. 

Vi tilbyr
Som ansatt hos oss vil du bli en del av et engasjert og kompetent team i ett av Nordens største selskaper, i en bransje under kontinuerlig utvikling. Du vil inngå i et lederteam med dyktige medarbeidere og vil få mulighet til å jobbe i et åpent og inspirerende arbeidsmiljø med gode muligheter for personlig og faglig utvikling. Arbeidssted vil være i Nydalen i Oslo, der vi sitter i moderne lokaler.

Kulturen vår er viktig for oss, og det er viktig at du også kan identifisere deg med våre kjerneverdier; ansvarlighet, engasjement og effektivitet.


Virker dette interessant ber vi deg, i henhold til GDPR, søke via www.financepeople.no, og ikke direkte på mail til oppgitt kontaktperson. Ved spørsmål kan du kontakte Finance People ved John Ola Solheim på mobil 909 91 137 eller på john.ola.solheim@financepeople.no
 
Alle henvendelser behandles konfidensielt. 


Lignende søk: Bank & Finans, Varehandel / Kjededrift / Merkevare / FMCG