Business Controller

Optimera er Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 200 utsalgssteder, 2000 ansatte og over 12 milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Logistikk, Optimera Byggsystemer, Hansmark, RenCon, Montér og Montasjeutstyr. Optimera er en del av Dahl Optimera Norge som er eid av det internasjonale konsernet Saint-Gobain.


Vi søker etter en ambisiøs, analytisk og forretningsorientert Business Controller til hovedkontoret hos Optimera i Oslo.

Vi er en forretningsorientert økonomiavdeling og skal være en viktig bidragsyter til selskapets vekst og utvikling. Du vil få en sentral rolle i rapporteringen, økonomistyringen og analyse av virksomheten, og vi søker derfor etter deg som har et brennende ønske om å drive gjennom effektive og moderne økonomiprosesser. I stillingen vil du få en bred kontaktflate hvor du vil samarbeide tett med selskapets ledelse, men også med Business Controllere og ledere i forretningsområdene. Stillingen rapporterer til økonomidirektør.

I Optimera søker vi etter motiverte og resultatorienterte medarbeidere som trives i en hektisk hverdag. Hos oss vil du få spennende utfordringer og delta i sentrale prosjekter, som vil gi deg god personlig og faglig utvikling.

Arbeidsoppgaver:

 • delta i månedlig og årlig rapportering, herunder analyse av KPI’er og utarbeidelse av beslutningsmateriale
 • ha en sentral deltagelse i budsjett- og prognoseprosesser
 • bidra til bedre økonomistyring og kostnadsoptimalisering
 • videreutvikle rapport- og budsjetteringsverktøy/BI
 • identifisere, foreslå og bidra til gjennomføring av forbedringstiltak
 • bistå i prosjekter og strategiske initiativ
 • ad hoc

Kvalifikasjoner: 

 • høyere økonomisk utdannelse, Master eller tilsvarende
 • 2-4 års relevant erfaring fra tilsvarende stilling, konsulentbransjen eller revisjon
 • god forretnings-, økonomi- og regnskapsforståelse
 • gjerne kjennskap til eller interesse for varehandel
 • stor interesse for bruk av digitale løsninger i økonomistyringen/BI
 • meget gode kunnskaper i Power Point og Excel

Personlige egenskaper:
Den ideelle kandidaten er analytisk, kommersiell og operasjonell med evne til å sette deg inn i komplekse forretningsmodeller og verdikjeder. Du er initiativrik, engasjert og nysgjerrig av natur, er selvgående og evner å drive prosesser på egen hånd. Det vektlegges at du er flink til å kommunisere og at du samarbeider godt med andre, samtidig som du evner å utfordre i situasjoner der det er nødvendig.

Vi tilbyr:
Optimera tilbyr en utfordrende stilling i en bransje i stor endring som gir mulighet for å være med på å påvirke og utvikle selskapet videre. Du vil bli del av et faglig sterkt og engasjert miljø i Norges største aktør innenfor sitt felt. Selskapet holder til i moderne lokaler på Østre Aker vei og det tilbys konkurransedyktige betingelser.

Virker dette interessant ber vi deg, i henhold til GDPR, søke via www.financepeople.no, og ikke direkte på mail til oppgitt kontaktperson. Ved spørsmål kan du kontakte FinancePeople ved Henriette Kjærås Aaberg, Partner i FinancePeople, på mob 976 15 226 eller henriette.aaberg@financepeople.no.

Alle henvendelser behandles konfidensielt.


Lignende søk: Bygg / Anlegg / Håndverk, Bank & Finans, Varehandel / Kjededrift / Merkevare / FMCG