Financial Controller

Er du klar for å bidra til en grønnere fremtid?

Vårgrønn er et norskbasert selskap innen fornybar energi, med høye ambisjoner. Vi skal finansiere, utvikle, bygge og drive prosjekter i det nordiske og baltiske markedet, og målet vårt er å eie en installert kapasitet på 1GW fornybar kraftproduksjon i 2030.

Vårgrønn er eid av den globale energigiganten Eni og den norske energientreprenøren og investoren HitecVision. Begge selskapene har lange tradisjoner i energisektoren og deler ambisjoner om å bidra sterkt til skiftet mot fornybar energi. Vi er søsterselskap til Vår Energi, som er det største uavhengige oljeselskapet i Norge, og drar nytte både av Vår Energis erfaringer og av styrken og engasjementet til våre eiere. 
 
Vårgrønn har etablert samarbeidsavtaler med sterke, sentrale fornybaraktører med mål om å utvikle havvind i Nordsjøen. Vi samarbeider med Equinor med mål om å bygge en flytende vindpark utenfor Utsira – og med Agder Energi for å utvikle en bunnfast vindpark i Sørlige Nordsjø 2-området.  
  
Vårgrønn styrker nå organisasjonen for å møte våre strategiske mål om utvikling av selskapet og fornybar energi og grønne infrastrukturprosjekter i Norden og Baltikum. 

Les mer på www.vargronn.no og følg oss på www.linkedin.com/company/vårgrønn 


Ansvarsområder
I takt med at selskapet vokser, er vi i Vårgrønn på jakt etter en Finance Controller som vil bidra med styring av selskapets økonomi og vår vekst innen fornybar energi.

Som Financial Controller i Vårgrønn vil oppgavene dine inkludere å:

  • Koordinere utarbeidelsen av årsrapport og ligningspapirer, ved å være hovedkontakt for revisor og andre eksterne aktører
  • Bidra i utviklingen av selskapets budsjetter
  • Gjøre økonomiske beregninger og analyser
  • Bistå CFO i å utvikle og forbedre våre interne rutiner innen finans-området
  • Koordinere de månedlige bankaktivitetene knyttet til kundefordringer, leverandørgjeld og lønnsutbetalinger 
  • Sette opp månedlige og kvartalsvise rapporter og legge disse frem for CFO og øvrig ledelse
  • Bidra ved opprettelse av datterselskaper og oppfølgingen av disse

Andre områder du vil kunne jobbe med inkluderer digitalisering- og forbedringsprosesser samt utarbeidelse av eksterne og interne presentasjoner. 

Stillingen vil rapportere til CFO og har utstrakt kontakt med øvrige deler av organisasjonen samt eksterne aktører som eiere, partnere, banker og finansinstitusjoner.


Erfaring og kompetanse
Vi ønsker en person med høyere utdannelse (BSc/MSc) innen finans, økonomi eller regnskap. 

Du må ha noen år med relevant erfaring - vi ser for eksempel gjerne at du har bakgrunn innen revisjon hos et stort konsulenthus, kombinert med praksis fra roller som tilsvarer denne. Det er en fordel om du har erfaring fra fornybar sektor. 

Rollen krever god systemforståelse og interesse, gjerne fra systemer som Tripletex og/eller SAP, i tillegg til solid erfaring med bruk av Excel. 

Du må ha gode kommunikasjonsferdigheter på norsk og engelsk, både skriftlig og muntlig.


Personlige egenskaper
For å lykkes i stillingen trenger du å være selvgående og kvalitetsbevisst og du tar gjerne ansvar for å bidra til forbedring. Du er analytisk og systematisk, med god evne til gjennomføring.

Dine evner til åpen og konstruktiv dialog med både interne og eksterne samarbeidspartnere gjør at du bidrar til gode løsninger og sikrer etterlevelse av rutiner og prosesser.

Sist, men ikke minst, er du en engasjert kollega som bidrar til et åpent og velfungerende arbeidsmiljø og gode resultater for Vårgrønn!

 
Vi tilbyr
I Vårgrønn vil du bli en del av et selskap med store vekstambisjoner. Vi vil skape grønne energiløsninger - og vi har økonomisk og praktisk støtte til å oppnå dette fra våre dedikerte og industrielle eiere.  
 
Du vil få muligheten til å utvikle og påvirke selskapets struktur og systemer fra en tidlig fase. Sammen med dyktige og engasjerte kolleger og gode samarbeidspartnere vil du kunne bidra til at vi som selskap lykkes i våre ambisjoner.
 
Det er vårt mål å bygge en kompetent organisasjon med et inkluderende og målrettet arbeidsmiljø, og vi vil at våre medarbeidere samlet skal ha en balansert sammensetning av kjønn, alder og kulturell/erfaringsmessig bakgrunn. 
 
Det er viktig og naturlig for oss å legge til rette for en faglig og karrieremessig utvikling for våre ansatte. 
 
Vårgrønn tilbyr konkurransedyktige betingelser, og har kontorer i Oslo og Stavanger. Stillingen som Finance Controller er lokalisert i Stavanger, men noe reising bør påregnes.


Søknadsinformasjon
Jefferson Wells samarbeider med Vårgrønn i rekrutteringsprosessen og håndterer alle henvendelser på vegne av selskapet. Registrer din CV og søk på stillingen med søknadstekst på www.jeffersonwells.noCV og søknadstekst må være på engelsk.


Lignende søk: Annet, Kraft / Energi