CFO til PE-eid vekstselskap

ØkonomiBistand er en ledende leverandør av forretningssystemer i Norge og Sverige. Med utgangspunkt i produkter fra Visma og andre tredjepartsleverandører leverer selskapet programvare, utvikling, rådgivning og konsulenttjenester til bedrifter i alle størrelser. Vårt mål er å være den totale samarbeidspartner innen økonomi, logistikk, HR og CRM.

Vi har som målsetting å ha en høy grad av tilfredshet blant ansatte, kunder, partnere og leverandører. Selskapets kjerneverdier er basert på humor, tydelighet, mot, lærevillighet og redelighet. Alle i ØkonomiBistand jobber kontinuerlig for at våre produkter, tjenester og løsninger, i kombinasjon med kompetanse og erfaring, gir kundene det ønskede resultat.

ØkonomiBistand er i sterk vekst og har en omsetning på ca. NOK 160 millioner kroner, høy andel gjentagende inntekter og solid lønnsomhet. Selskapet har 100 ansatte og har nettopp fått PE-selskapet Equip som ny majoritetseier.


ØkonomiBistand søker etter en fremtidsrettet, forretningsorientert og faglig dyktig CFO til vår konsernledergruppe. Det er en spennende tid å bli en del av selskapet gitt vår ambisiøse vekststrategi. Gruppen er i en svært god posisjon for å vokse inn i nye segmenter og ta en ledende posisjon i Nord-Europa. Du vil følgelig få en sentral rolle i den strategiske og forretningsmessige utviklingen av selskapet. Du vil rapportere til CEO og være en viktig samarbeidspartner og støtte for ham. Du vil bli eksponert for alle deler av virksomheten, styrene og største aksjonær, Equip.

Som CFO vil du ha et overordnet konsernansvar for alle områder innen økonomi, samt lede arbeidet med å etablere gode rapporteringsstrukturer og analyseverktøy. Konsernet benytter ekstern regnskapsfører.

Arbeidssted vil være på hovedkontoret i Oslo, men noe reising til de andre kontorene vil være nødvendig.

Hovedansvar og oppgaver

 • etablere datadrevet rapportering av høy kvalitet til styret, eiere og bankforbindelse
 • styre likviditeten og herunder arbeidskapitalen i selskapet
 • utvikle forretningsplaner, inkludert prognoser/budsjett og KPI-er
 • delta aktivt i strategiske beslutningsprosesser og drive den forretningsmessige utviklingen av selskapet i samarbeid med konsernledergruppen
 • utvikle relevante lønnsomhetsanalyser
 • overordnet ansvar for compliance og kvalitetssikring
 • følge opp kvalitet og leveranser fra ekstern regnskapsfører
 • ad hoc-prosjekter

Ønskede kvalifikasjoner:

 • høyere økonomisk utdannelse, MBA/MSc eller tilsvarende
 • 5-10 års relevant arbeidserfaring. Tidligere erfaring som CFO er ikke påkrevet, men du må ha god forståelse for rollen og "beste praksis"
 • erfaring fra SaaS/software selskap er en fordel
 • god økonomisk, finansiell og strategisk forståelse
 • god forståelse for datadrevet virksomhetsstyring
 • interesse for IT og digitale løsninger

Personlige egenskaper:
Den ideelle kandidaten er ambisiøs, analytisk og forretningsorientert med en sterk lyst til å skape resultater. For å lykkes i stillingen må du like å ta ansvar, være selvstendig og drive egne prosesser. Det vektlegges at du har god kommunikasjonsevne både muntlig og skriftlig, og at du evner å utfordre i situasjoner der det er nødvendig. Du er en person med gode relasjonelle ferdigheter.

Vi tilbyr
ØkonomiBistand tilbyr en sentral og utfordrende stilling i et selskap med vekstambisjoner. Den rette kandidaten vil få stor mulighet for påvirkning og innflytelse gjennom den neste fasen av gruppens reise. Betingelsene vil være konkurransedyktige, og det er også mulighet for å bli medeier.

Dersom dette virker interessant, ber vi deg, i henhold til GDPR, om å søke via www.financepeople.no og ikke direkte på e-post til oppgitt kontaktperson. 
Ved spørsmål kan du likevel kontakte FinancePeople ved Henriette Kjærås Aaberg, Partner i FinancePeople, på mob 976 15 226 eller henriette.aaberg@financepeople.no eller André Herlofsen på 934 80 266/andre@financepeople.no.

Alle henvendelser behandles konfidensielt.


Lignende søk: Bank & Finans, Toppleder, IT / Tech /, Telekommunikasjon