CFO E.A. Smith

E.A. Smith AS (EAS) er en av landets ledende aktører innen salg av byggevarer, trelast, stål og armering igjennom Bygger’n-kjeden, Smith Stål, LSE og HIBA HUS. EAS ble etablert i Trondheim i 1869, og har i dag vokst til 70 lokasjoner i hele Norge. EAS drives av over 800 dyktige og engasjerte medarbeidere som omsetter for om lag 3,3 milliarder

Hovedkontoret i E.A. Smith AS ivaretar konsernets fellesfunksjoner innenfor regnskap, økonomi, lønn, finans, IT, administrasjon, personal, drift, kategori, marked, eiendom og jus. Vi er ca. 50 ansatte og har kontorlokaler på Heimdal.

 

CFO E.A. Smith

I sterk vekst og med tydelig strategi søker vi Trondheims dyktigste CFO. Vi ser etter den som kan vise til handle- og dømmekraft og er komfortabel i grensesnittet teknologi, økonomi, finans og strategi. Allsidig forretningsforståelse og en evne til å levere med intensitet og entusiasme vil kreves for å lykkes i rollen.

Vår nye CFO vil ha en sentral rolle i konsernledelsen og rapportere til Adm. Dir. Du vil bli en av over 800 kolleger som omsetter mellom 3 og 4 milliarder gjennom over 70 lokasjoner i hele Norge. E.A. Smith er en offensiv og handlekraftig organisasjon med markedsposisjoner opparbeidet over 150 år med kontinuerlig utvikling.

 

Ansvarsområder

 • Overordnet totalansvar for økonomifunksjonen og dens leveranse
 • Aktiv deltagelse i en handlekraftig og tett sammensveiset konsernledelse
 • Effektiv rapportering til ledelse, organisasjon og styret
 • Ansvarlig for konsernets finansiering og løpende oppfølging av bankforbindelser, likviditet og kapitalstruktur
 • Spille en nøkkelrolle i strategi arbeid og i M&A situasjoner
 • Utvikling av effektive digitale økonomiprosesser på tvers av forretningsområder
 • Styrearbeid i datterselskaper og JVs
 • Ledelse og utvikling av en økonomiorganisasjon på om lag 20 personer som dyrker frem neste generasjons talenter og bygger en kultur i henhold til våre verdier
 • Overordnet ansvar for budsjetter, prognoser og likviditetsstyring i samarbeid med kolleger på økonomi og i forretningsområdene
 • Internkontroll og overholdelse av offentlige lover, forskrifter og god regnskapsskikk
 • Utvikle, følge opp og tolke KPI'er for innenfor flere virksomhetsområder

 
Kvalifikasjoner

Du har høyere økonomisk utdannelse på Master /MBA nivå fra anerkjente institusjoner. Minimum 5-10 års erfaring fra etablerte konsulenthus, investeringsbank eller revisjon og/eller CFO roller i operativ virksomhet. Bratt karriere kurve og gode resultater kan kompensere for lang erfaring.

Robust egen kompetanse på Excel, PowerPoint, Teams og annen grunnleggende programvare er et absolutt krav. Du må kunne demonstrere digital forståelse og interesse for teknologi og digitalisering.


Personlige Egenskaper

Vi søker en person med høy intellektuell kapasitet og sterk indre motivasjon som får energi av allsidige og kontinuerlige utfordringer. Som leder for økonomifunksjonen må du være en naturlig, moderne og inkluderende leder som bruker gode kommunikasjonsevner til å bygge et effektivt lag. Du er resultat- og løsningsorientert og evner å ha et helhetlig tankesett for virksomheten og økonomiområdet. For å lykkes og trives i rollen må du ha en kommersiell og forretningsorientert legning, intuitiv tallforståelse og et iboende ønske om å skape gode resultater sammen. Du må kjenne deg igjen i vårt verdisett (Ansvarlig, Kvalitet, Tilgjengelig, Engasjert) og etterleve dette i rollen.

 
Vi Tilbyr

Til den rette kandidaten tilbys det en spennende og utfordrende stilling i et ambisiøst team ved et av Trondheim største hovedkontor. Du vil ha muligheten til å bidra med vesentlig innflytelse og være tett på korte beslutning veier. Attraktive betingelser tilbys den riktige kandidaten.

 

Ta kontakt med adm dir Arne Reinertsen (arne.reinertsen@smith.no / www.linkedin.com/in/arne-reinertsen-9a7a50a/  ) telefon 96661948 for mer informasjon.


Lignende søk: Bygg / Anlegg / Håndverk, Toppleder, Industri / Produksjon