Controller

Kommersiell og analytisk Controller til Norges største cruise- og transportrederi

Color Line AS er blant Europas ledende rederier innen Europeisk nærskipsfart med ca. NOK 5 MRD i omsetning og ca. 2300 årsverk i fire land. Selskapet har en flåte på syv skip, og opererer fire internasjonale linjer mellom syv havner i Norge, Tyskland, Danmark og Sverige. Color Line transporterer årlig i underkant av fire millioner passasjerer fra og til Norge. Color Line er i dag eneste rederi i den internasjonale passasjer- og godstrafikken til og fra Norge med skip registrert i norsk skipsregister, med norsk eierskap og med norsk hovedkontor. Color Line har nylig satt i drift verdens største hybridferge mellom Sandefjord-Strømstad.
Color Line søker etter en erfaren controller til avdeling for kommersiell virksomhet ombord. Controlleren vil være økonomiansvarlig for all handels- og servicevirksomhet ombord på skipene, som innebærer problemstillinger knyttet til flere ulike bransjer og verdikjeder. Kommersiell virksomhet ombord er kjerneområder for Color Line med en omsetning på ca. NOK 3 MRD og ca. 1200 årsverk. Controlleren har tett dialog med ledelsen for virksomheten på sjø og land.

Stillingen tilhører økonomienheten som består av 39 ansatte, og vil være en del av et team på 5 controllere som jobber med selskapets ulike forretningsenheter. I tillegg til å være en del av controllerteamet vil du inngå i ledergruppen til forretningsområdet Kommersiell Ombord (KOMBO), og være en viktig støttespiller for KOMBO. Stillingen rapporterer til Økonomidirektør.

Sentrale arbeidsoppgaver:

 • være ansvarlig for controlling og økonomisk oppfølging av forretningsområdet "Kommersielt Ombord"
 • sørge for proaktiv forretningsanalyse med fokus på kostkontroll, herunder oppfølging av KPI'er
 • å være endringsagent, samt spille en aktiv rolle i forbindelse med forbedringer av rutiner og prosesser
 • utarbeide business case og følge opp gevinstrealisering
 • være en ressurs for controlling og forretningsområdet på systemer og analyse
   

Vi søker deg som har:

 • høyere økonomisk utdannelse
 • minimum 4 års relevant arbeidserfaring, gjerne fra controlling og/eller revisjon
 • god regnskapsforståelse
 • god Excel- og systemkompetanse, med kjennskap til BI systemer
 • erfaring fra reiselivs- eller retailbransjen er en fordel
   

Personlige egenskaper:

Vi ser etter deg som er kommersiell, målrettet og har en strategisk legning. Du er resultatorientert og strukturert i ditt arbeid, og sulten på nye utfordringer. Samtidig trives du med å ha mange baller i luften, og du evner å lande de trygt. Som person er du åpen og direkte, og har gode relasjons- og kommunikasjonsevner. Din erfaring gjør at du er trygg i controllerrollen, du er uredd og kan utfordre det eksisterende når det er nødvendig. Du er sosial, engasjert og har et godt humør som bidrar positivt til arbeidsmiljøet.

Vi tilbyr:

Til den rette kandidaten kan vi tilby en utfordrende rolle med varierte arbeidsoppgaver i et spennende rederi i utvikling. Du vil bli del av et godt arbeidsmiljø med engasjerte kolleger i et faglig sterkt miljø, med gode muligheter for faglig og personlig utvikling. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser, og gode pensjons- og forsikringsordninger. Stillingen har arbeidssted på Hjortneskaia i Oslo, men noe reisevirksomhet må påregnes.

Color Line er en seriøs arbeidsgiver som også ivaretar et samfunnsansvar, bl.a. innen etikk- og miljøsatsing, og som har sterk økonomi, solide eiere og en god posisjon i markedet.
I Color Line er vi opptatt av å etterleve våre verdier "Bryr oss", "Bygger tillit", "Bryter vei". Vi vektlegger samarbeid og godt humør, og du merker fort at lagånd og trivsel er viktig i vår organisasjon. 

Ved spørsmål kan du kontakte Finance People ved Nora Lundstrøm på mobil 482 71 203 / nora.lundstrom@financepeople.no. Alle henvendelser behandles konfidensielt.


Lignende søk: Leder, Transport / Logistikk / Lager