Synlig og utadvendt Konserncontroller på gruppenivå i en av Nordens største boligbyggekonsern

OBOS bygger framtidens samfunn og oppfyller boligdrømmer. OBOS er en av de største boligbyggerne i Norge og Sverige, og er den største i Norge. Vi eies av våre over 502 000 medlemmer, og overskuddet beholdes i virksomheten og benyttes til å oppfylle formålet, som er å tilby medlemmene bolig. Helt siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte. OBOS driver utvikling, produksjon og salg av eiendom og bolig, og har i tillegg virksomhet innenfor eiendomsforvaltning, rådgivning, digitale tjenester, bankvirksomhet, eiendomsmegling, næringseiendom, samt aksjeinvesteringer innenfor sektorene bygg, eiendom og anlegg. OBOS skal bidra til et mer bærekraftig samfunn. Medlemmene har besluttet at inntil 10 prosent av overskuddet etter skatt skal benyttes til samfunnsnyttige tiltak. Hovedkontoret er i Oslo.


Til OBOS søker vi en faglig sterk Konserncontroller til en synlig og utadvendt rolle på gruppenivå, hvor ditt hovedansvar vil være konsernregnskap, konsolidering og IFRS-problemstillinger. Du vil også jobbe operativt med årsregnskap og utarbeidelse av konsernnoter, samt få en sentral rolle vedrørende konsolideringsverktøyet Cognos Controller. Du vil få en spennende og variert hverdag, komme tett inn på prosjektene våre i de ulike operasjonelle divisjonene, så vel som forretningsstøtte. Du inngår i et meget kompetent fagmiljø og vil få mange hyggelige og dyktige kollegaer du kan sparre med. Stillingen rapporterer til Konsernregnskapssjef.

Har du sterk kompetanse fra konsernregnskap og IFRS, og ønsker en operativ og faglig rolle på konsernnivå innenfor eiendom, er dette en svært god mulighet. Vi ser etter deg som har et par års operativ erfaring fra tilsvarende rolle, fortrinnsvis innen eiendom, og som kommer fra Managernivå i revisjon. Stillingen gir gode personlige og faglige utviklingsmuligheter i et veldrevet konsern med et særdeles godt arbeidsmiljø. Arbeidssted vil være ved hovedkontoret på Hammersborg Torg i Oslo sentrum.

Arbeidsoppgaver

 • Konsolidering av konsernregnskapet til OBOS i henhold til IFRS
 • Løpende konsernrapportering med kvalitetssikring av datterselskapenes leveranser 
 • Årsregnskap, inkludert ansvar for utarbeidelse av konsernnotater
 • Følge opp og være en faglig støtte for datterselskaper
 • Videreutvikle og effektivisere rutiner og prosesser
 • Administrator av konsolideringsverktøyet Cognos Controller
 • Prosjektdeltagelse og andre løpende leveranser 

Kvalifikasjoner

 • Høyere utdanning på masternivå innenfor økonomi/administrasjon, fortrinnsvis MRR
 • Minimum 5-6 års relevant erfaring fra tilsvarende arbeid og/eller revisjon på erfaren senior/managernivå
 • Praktisk erfaring med konsolidering og utarbeidelse av konsernregnskap 
 • Solid kompetanse og interesse for konsernregnskap og IFRS
 • God systemforståelse og gode Excel-kunnskaper. Erfaring med Cognos Controller vil være en fordel
 • Det er i tillegg ønskelig med bransjekunnskap innenfor eiendom 

Hvem vi ser etter

Vi ser etter en strukturert og proaktiv person med bred interesse for regnskapsfaget, spesielt innen konsolidering og konsernregnskap. Vi tror at du er proaktiv og selvstendig, samtidig som du verdsetter tett samarbeid og løpende kommunikasjon. Videre er du en samvittighetsfull person som liker å hjelpe andre og som leverer høy kvalitet til rett tid.
  
Vi tilbyr

 •  Uante muligheter. OBOS er Norges største kompetansehus innen eiendom. Hos oss får du mulighet til å utvikle din kompetanse og oppfylle din karrieredrøm.
 •  En jobb med mening. Samfunnsengasjementet, og hjertet OBOS har for byene våre, er noe av det som gjør ansatte stolte av å jobbe her.
 •  Interessante og utfordrende arbeidsoppgaver. Et hyggelig og innovativt miljø med høyt faglig nivå, gir deg gode muligheter til å forme din egen hverdag.
 •  Gode ordninger. OBOS investerer i egne ansatte og tilbyr goder som fleksitid, sommertid, gode pensjons- og forsikringsordninger samt firmahytter i inn- og utland. Konkurransedyktige betingelser.

Søkere bes registrere seg med CV, vitnemål fra høyere utdanning og arbeidsattester. 

For mer informasjon om stillingen ta kontakt med Marius Meyn, Researcher,mail: marius.meyn@opusfinance.no / +4745809308 eller Endre Flo, Senior Advisor, mail: endre.flo@opusfinance.no / +4795890195

 


Lignende søk: Bank & Finans, Eiendom / Eiendomsmegling, Regnskap / Revisjon