Wikborg Rein Advokatfirma AS

Arbeidsgiver
Wikborg Rein Advokatfirma AS

Wikborg Rein er et internasjonalt advokatfirma med hovedkontor i Oslo og kontorer i Bergen, London, Singapore og Shanghai. Våre advokater har ekspertkunnskap innenfor de fleste fagområder og bransjer. Å gi klientene førsteklasses juridisk bistand er firmaets viktigste prioritet. Gjennom vår snart 100 år lange historie har vi opparbeidet oss en unik internasjonal erfaring, og vi er høyt rangert i ledende internasjonale juridiske kåringer, som Chambers and Partners og Legal 500. Vårt formål er å utvikle de dyktigste hodene for å kunne utgjøre en forskjell i næringsliv og samfunn.

 

Et internasjonalt advokatfirma

Snart 100 år i klientenes tjeneste: Fra å bistå nordmenn uten og hjemme til et verdensomspennende internasjonalt firma som konkurrerer med de store internasjonale innenfor våre spesialområder.

Sjørettsfirmaet

Wikborg Rein ble etablert i 1923 basert på sjørett og sjøforsikringsoppdrag for de store internasjonale rederiene og sjøforsikringsselskapene. Dette var den næringen hvor norske aktører konkurrerte på verdensbasis, og de norske assurandørene var og er blant firmaets store klienter. 

I 1947 ble Alex Rein kompanjong, og gjennom 50-tallet vokste firmaet jevnt.

Ut i verden

I 1956 fikk vi kontor i USA, som det første Europeiske advokatfirma. I 1965 var vi de første utenlandske advokater med kontor i Japan, og virksomheten ble utviklet mot også å omfatte skipsbygging ved japanske verft og kjøp og salg av skip. I 1971 fikk vi også kontor i verdens største havn, Rotterdam.

Oljen

Frem til slutten av 70-tallet var virksomheten sentrert rundt det maritime, men etter hvert med betydelig virksomhet innen den nye oljesektoren. I 1978 var det naturlig å starte kontor i Bergen, der nye maritime næringer også har komplettert vår portefølje.

Fra sjørett til fullservice firma

I perioden 1980-2000 vokste firmaet fort og mye, i stor grad ved at vi fulgte våre klienter inn på nye områder, f.eks. da Norsk Data ble grunnlagt med penger tjent i shipping, men også med en betydelig portefølje av arbeid for de store norske bankene i en tid hvor de ble viktigere både nasjonalt og internasjonalt. I 1987 startet vi kontor i London, i stor grad bygget på finansieringsoppdrag og kjøp og salg av skip. Samtidig ekspanderte praksisen rundt børs- og verdipapirjuss i takt med utviklingen av det norske aksje- og derivatmarkedet, og firmaet har spilt en betydelig rolle i verdipapirhandel, fusjoner og oppkjøp, både for nasjonale og store internasjonale aktører.

Asia og Sør-Amerika

I 2000 og 2002 tok vi konsekvensen av at Asia ble et stadig viktigere marked, og opprettet kontorer i både Singapore og Shanghai. I Shanghai har vi nå 12 advokater, ledet av firmaets første ikke-norske partner, Yafeng Sun, som senere har fått følge av flere engelske og kinesiske partnere. I 2011 var vi Asias raskest voksende advokatfirma.

Gjennom all vekst mot andre rettsområder har vi beholdt vår forankring i det maritime, og ble således i 2012 kåret til Asias beste sjørettsfirma av Lloyd's List, verdens ledende shippingavis.

I 2011 fikk vi også et fotfeste i Brasil.

Nye rettsområder

Samtidig har firmaet vokst betydelig hjemme, og har nå over 200 advokater, Veksten har skjedd inn mot nye vekstområder som compliance, ulike IT-relaterte områder, databeskyttelse, kunstig intelligens og Wikborg Rein er i dag markedsledende på tvister om gassalgskontrakter, med de fleste europeiske gasskjøpere på klientlisten, og det eneste nordiske advokatfoirma på GAR's liste over de 100 viktigste advokatfirma innen internasjonal voldgift.

Norges internasjonale advokatfirma

Selv om vår største virksomhet er i Norge, bistår Wikborg Rein i dag klienter fra hele verden med oppdrag i alle verdenshjørner. De fleste partnerne har også arbeidet ved utekontorene, og således skaffet firmaet en virkelig internasjonal kultur med partnere som til sammen behersker alle store verdensspråk.

Send meg jobber fra denne arbeidsgiveren på e-post
Motta nye jobber for dette søket på e-post

Når du oppretter dette stillingsvarselet, vil vi sende deg et utvalg stillinger som passer til kriteriene dine. Våre vilkår og betingelser og retningslinjer for personvern gjelder for denne tjenesten.

Alle e-poster inneholder en kobling i bunnteksten som gjør at du når som helst kan si opp abonnementet.