Hold hjulene i gang

Skrevet av
Knut Hauge, Managing partner i Prime Executive As
Prime Executive AS

Publisert
27 mar 2020

27 mar 2020 • av Knut Hauge, Managing partner i Prime Executive As

Hold hjulene i gang!

Alle har kommet i en vanskelig situasjon i disse «koronatider». Myndighetenes oppfordring til en felles dugnad er mye mer enn å følge smittevernsreglene og ta hensyn til omgivelsene. I den anledning vil jeg først og fremst takke kundene vi har innenfor rekruttering i privat og offentlig sektor. Hittil har ingen av dem trukket tilbake oppdragene, men fortsatt med business as usual.

Det er ingen selvfølge at alle fortsetter med å holde hjulene i gang. Men, AS Norge stopper opp om vi ikke fortsatt kjøper varer og tjenester av hverandre. For noen bransjer (reiseliv, servering, etc.) er dette umulig å gjennomføre akkurat nå, men vi har så mange andre bransjer som fortsatt kan holde hjulene i gang.

Ta f.eks. rekrutteringsbransjen, som vi i Prime Executive representerer. Vi merker selvfølgelig situasjonen, hvor medarbeiderne er pålagt hjemmekontor. Likevel: Ingen av våre kunder har foreløpig stoppet noen prosesser og faktisk har noen nye oppdrag kommet til i denne vanskelige tiden. Det viser bare at mye kan foregå ved hjelp av videomøter, telefon og e-post. En rekrutteringsprosess tar mellom seks og åtte uker, pluss oppsigelsestid på tre måneder. Med andre ord snakker vi om ansettelse først etter sommeren, og da er sannsynligvis situasjonen normalisert.

Det finnes mange tilsvarende rådgivningsmiljøer hvor prosesser ikke behøver å stoppe opp. Vi må bare vende oss til andre arbeidsmåter. Andre bransjer som f.eks. detaljhandel kan fint fungere med de restriksjoner som er lagt til grunn. Hold avstand til andre kunder og butikkpersonale, sørg for å ikke oppholde deg i befolkete butikker, så går dette helt fint. Tenk på at butikken trenger omsetning for å overleve, det er dugnad det.

En annen positiv opplevelse i disse tider er at jeg hver morgen velger å gå til kontoret i Oslo, tar ca. 1 times tid hver vei. På veien møter jeg mange hyggelige mennesker som høflig hilser litt beskjedent, men det beste er å se at byggeplasser stort sett har aktiviteten gående, anleggsarbeiderne holder avstand seg imellom, men det ser ut som om arbeidet går tilnærmet normalt.

Må heller ikke glemme alle i helsesektoren som gjør en fabelaktig innsats.

Hvis alle tar oppfordringen, så tror jeg AS Norge kommer styrket gjennom krisen.

Knut Hauge, Managing Partner i Prime Executive AS

Prime Executive AS