Vil bruke karrieren til å utgjøre en forskjell

Skrevet av
Annonsørinnhold
EY

Publisert
31 okt 2019

31 okt 2019 • av Annonsørinnhold

Annonsørinnhold fra Finansavisen Brand Studio

EY søker flinke folk med erfaring! Derfor har vi i artikkelserien Bak Fasaden tatt en prat med noen av de som jobber i EY slik at du kan få et innblikk i hverdagen hos oss.

Det er fredag formiddag og Martine Narvhus smiler bak kaffekoppen. Hun jobber som manager i Data and analytics–avdelingen hos EY.

– Vi jobber i hovedsak med å skape analysedrevne organisasjoner. Vi henter ut data fra organisasjonene og gjør analyser, lager rapporter, modeller og dashboards. På den måten får kundene innsikt i det de har og kan ta bedre beslutninger. Da tar de ikke beslutninger på magefølelsen, men på faktiske tall.

Som en av lederne på avdelingen starter Martine ofte dagen sin hos kunder, før hun drar til EY–kontoret etter lunsj.

– På morgenen er jeg ofte på kontoret litt før teamet, for det fungerer best for meg. Det er ganske mye som skjer og det kommer ofte ting inn fra sidelinja som gjør at vi må omprioritere dagen. En vanlig dag består ofte av mange møter, men jeg jobber også en del med alt fra å utvikle IT strategier til å sammenstille data til styringsinformasjon. På ettermiddagen drar jeg til kontoret for å følge opp de ansatte og interne aktiviteter. Man sitter veldig spredt når man jobber ute hos kundene, da er det viktig å komme tilbake og møte EY-kolleger innimellom, smiler Oslojenta.

Send en mail hvis du ønsker en uforpliktende samtale om dine muligheter i EY.
Martine har mye ansvar i jobben, men hun påpeker at det er viktig for henne å spise middag hjemme. Hun er også utrolig opptatt av å ha god balanse mellom jobb og fritid, derfor tar hun nesten alltid helt fri i helgene.

– For meg er det viktig å sette av god tid til å gjøre de tingene som gjør at jeg har det bra i livet. Jeg er heldig som har familien i nærheten, og drar ofte på søndagsmiddag hjemme. Når jeg har fri så er jeg nok også en typisk Oslojente: Jeg bruker byen for det den er verdt. Jeg går på konserter og festivaler samt høre foredrag på Litteraturhuset, eller Kulturhuset. Det er interessant å koble av med å gjøre andre ting enn hva man gjør til hverdags. Ellers er jeg kjempeheldig som har mange venner boende i nærheten. Det å kunne gå en tur langs Akerselva, eller dra ut i marka er topp.

– Min store «guilty pleasure» er podkaster. Jeg elsker det og bruker det mye. Ikke bare for å koble av, men også innenfor det fagfeltet jeg jobber med. Å kunne brukefor å lære noe samtidig som jeg gjør andre ting, er veldig nyttig, mener hun.

Martine er en som vokser på utfordringer, og før hun startet i konsulentbransjen ønsket hun å jobbe innen bioteknologi for å «løse kreftgåten». Under studiene fikk hun øynene opp for den teknologiske verdenen og kreftgåten ble satt på vent.

– Jeg begynte på NTNUs entreprenørskole og det var først der jeg fikk kjennskap til IT. Vi prøvde å starte en bedrift basert på å bruke mobilen for autentisering. Dette var før Bank ID var på mobil var tilgjengelig for andre enn Telenor-kunder, så dette var litt i samme sjanger. Det er på grunn av NTNUs Entreprenørskole og arbeidet vi gjorde der at jeg fikk jobb innenfor IT da jeg var ferdig.

Etter flere år som ETL-utvikler og analytiker i Capgemini og prosjektleder i Visma gikk ferden videre til EY. Et bytte hun ikke har angret på da hun elsker mulighetene prosjektene i  EY gir til å faktisk gjøre en forskjell.

– De prosjektene jeg liker best er der vi har fått være med å løse komplekse, vanskelige problemer. Gjerne komplekse problemer som har en påvirkning på andres hverdag. Vi har for eksempel flere prosjekter som bidrar til det grønne skiftet, og som skaper bedre sosialtjenester for folk i Norge.

Øynene hennes gløder når hun snakker om prosjektene.

– EY har prosjekter som går på å skape en felles pasientjournal på tvers av hele Midt–Norge, hvor alle leger og sykehus har tilgang til samme journalen. Å være med på  prosjekter som kan gjøre hverdagen lettere for både pasienter og helsepersonell, og kanskje kan føre til et mer effektivt helsevesen. Det synes jeg er veldig spennende.

Martine påpeker at hun er i en periode av livet hvor hun ønsker å fokusere mye på karrieren sin.

– Det som er fint med EY er at man i stor grad kan velge hvor mye man vil jobbe, ut ifra sin livssituasjon. Er du sulten og vil ha utfordringer får du det her. Har du et ønske om å jobbe mye kan du gjøre det, men om du ønsker å ha mer tid hjemme er det fullt mulig det også.

Friheten man får i EY mener hun kommer av at vi har mange dyktige medarbeidere som jobber godt i team, og da er det alltid noen å spille på. 

– I teamet mitt ønsker jeg folk som vil løse problemer, og blir engasjert av det. De som ser at arbeidet vi gjør kan bidra til noe større. Mennesker som vil utvikle seg faglig og som vil dele av den kunnskapen man har. Teknologibransjen endrer seg så fort at man må hele tiden lære nye ting og lære bort til andre. Vi er en positiv gjeng som liker å være sammen. Noe som er en god ting, ler hun.

EY trenger erfarne medarbeidere!

Karriere i Data & Analytics: bistå i å utvikle datadrevne organisasjoner

EY har et ledende fagmiljø innen data og analyse. Rundt 40 konsulenter, fordelt mellom Oslo, Bergen og Trondheim har inngående kunnskap om prosesser, teknikker og teknologier knyttet til å skape verdi fra data i en organisasjon.

Rådgivere i vår Data & Analytics-avdeling har kunnskap om utvikling av dataplattform/datavarehus, data governance, dashboard-utvikling, maskinlæring/kunstig intelligens og strategi for bruk av data. Vi har lang erfaring med et bredt spekter av teknologier og metoder. Vi tester kontinuerlig nye teknologier som kommer på markedet for å kunne gi våre kunder gode råd om hvordan de kan levere verdi. EY er teknologiuavhengig og gir anbefalinger skreddersydd den enkelte kundes behov og ambisjonsnivå.

For å hjelpe våre kunder være datadrevne, mener EY det er viktig å involvere det menneskelige aspektet. Vi benytter oss av smidig metodikk i utvikling av løsninger, for å sikre hyppig kontakt med sluttbruker og bestillere. Den sanne verdien ligger i å integrere data og analyse i forretningsprosesser, og dermed hjelpe personer ta opplyste beslutninger til riktig tid.

Data & Analytics er alltid interessert i å stifte nærmere bekjentskap med talentfulle kandidater.

Les mer om Data & Analytics her!

 

Send en mail hvis du ønsker en uforpliktende samtale om dine muligheter i EY.

EY