Energibunten med hjerte for finans og friluftsliv

Publisert
31 okt 2019

31 okt 2019

 

Annonsørinnhold fra Finansavisen Brand Studio

EY søker flinke folk med erfaring! Derfor har vi i artikkelserien Bak Fasaden tatt en prat med noen av de som jobber i EY slik at du kan få et innblikk i hverdagen hos oss.

Det er stille i EYs lokaler i Bjørvika. Noen har fortsatt sommerferie, men en som nettopp har kommet tilbake er Kristin Bekkeseth. Hun er partner i EYs Financial Services Organization.

− Vi er en egen internasjonal enhet, FSO, som utelukkende jobber mot finansbransjen.

– Finansbransjen er hjertet i økonomien vår! Alle privatpersoner og bedrifter har en bankforbindelse, og de fleste har forsikring. Vi i FSO bidrar til utviklingen av bransjen, noe som betyr at vi påvirker samfunnet, næringslivet og enkeltpersoners liv. Det er spennende og motiverende, smiler hun.

Kristin har arbeidet med finansbransjen siden hun var ferdigutdannet ved London School of Economics. Karrieren hennes startet innen forsikringsmarkedet i London, og hun startet i EY da hun flyttet til Oslo. Siden den gang har hun blitt trebarnsmor og klatret på karrierestigen.

– Jeg har hatt stort utbytte av å dedikere karrieren til en bransje. Nå kjenner jeg både beslutningstakerne og fagpersonene i de fleste selskapene. Jeg har innsikt og erfaring med temaet som gjør at vi blir lyttet til, og jeg opplever at vi bidrar til utviklingen av bransjen.

– Fagområdet mitt er risikostyring. Det vil si at jeg hjelper selskaper å forstå hvilken risiko de er utsatt for, og hjelper dem å håndtere risikoen på en effektiv måte. Det jeg elsker med dette fagfeltet er at det favner utrolig vidt. Den ene dagen arbeider jeg med finansielle risikoer og kapitalspørsmål. Den neste kan det være digitalisering, IT-sikkerhet og systemimplementeringer. Akkurat nå støtter jeg flere selskaper med å forbedre håndteringen av finansiell kriminalitet. I det siste har vi også bygget maskinlæringsmodeller.

Hun smiler bredt før hun tar en slurk av teen sin. Kristin forteller entusiastisk om jobben sin, og det er tydelig at hun er en engasjert partner i EY.

– I EY lærer du alltid noe nytt. Det er stadig nye utfordringer, nå er det digitalisering i alle former, systembytter, data og analyse. Når jeg tenker tilbake på at jeg har studert politikk og økonomi, er det kult at jeg nå holder  kurs nasjonalt og internasjonalt om hvordan skape tillit til beslutninger basert på kunstig intelligens.

Ettersom EY er et globalt firma, samarbeider Kristin også med kolleger på tvers av landegrensene.

– Det er et privilegium å ha tilgang til globale eksperter. Vi har en kultur for å hjelpe hverandre. Jeg får alltid svar når jeg tar kontakt, enten det er kolleger i New York, Singapore eller London. Teamet i Oslo består også av kolleger med ulik faglig og kulturell bakgrunn. Slik finner vi bedre løsninger og får en mer interessant hverdag.

Send en mail hvis du ønsker en uforpliktende samtale om dine muligheter i EY.


Som leder påpeker hun også at det er prosjektene som gjør jobben morsom. Hun vektlegger at hun er avhengig av teamene for å levere gode resultater.

– Jeg blir utrolig stolt av å kunne ta med flinke medarbeidere ut til kundene. Både de unge konsulentene og våre mer erfarne managere er veldig dyktige. De imponerer stadig med sin innsikt, sitt engasjement og evne til å finne gode løsninger. EY er en arbeidsplass hvor faglig dyktighet og initiativ er høyt verdsatt. Alle blir sett og får anledning til å bidra.

Kristin innrømmer at det hjelper med fleksibilitet på jobben når man oppdrar tre små barn. Hennes mann er professor ved Universitetet i Oslo, og hun forteller at også han har en fleksibel arbeidsplass.

– Familien er et felles prosjekt. At både mannen min, barna og jeg har det bra er er først prioritet.

– Det er viktig å ha balanse i hverdagen. Jobben min er hektisk, så når jeg er på jobb er fokuset mitt her. Jeg sykler fram og tilbake til jobb hver dag, sommer som vinter. Da klarer jeg å koble av og være med familien når jeg er hjemme.

Når de har fri drar familien ofte på tur i Oslomarka.

– Jeg har introdusert søndagstur. Det er viktig å gjøre noe sammen. Om sommeren har vi turorientering og om vinteren går vi på ski.

Kristin er et godt eksempel på at man ikke må velge mellom ambisjoner og familie. Hun har tatt mammapermisjon tre ganger og forteller at EY gjør det enkelt å navigere seg rundt i permisjoner.

– Ettersom vi jobber prosjektbasert kan man enkelt ta permisjon etter å ha avsluttet et prosjekt, og når man kommer tilbake får man starte på et nytt prosjekt. Partnerne i EY er opptatt av at alle de ansatte har det bra, både hjemme og på jobb. Vi gjør det vi kan for at ansatte skal få den fleksibiliteten de ønsker og legger til rette for at de kan komme tilbake fortsette karrieren, konkluderer hun.

EY trenger erfarne medarbeidere!

Karriere i finansielle tjenester: Finansielle tjenester: vi bistår våre kunder i en verden i kontinuerlig endring
Finansbransjen står overfor stadig nye utfordringer som medfører økt behov for sømløse, innovative og dynamiske løsninger.

Finansmarkeder i endring, økt offentlig regulering og krav til avkastning er noen av dagens utfordringer. Konkurransen øker samtidig som grensene mellom bank, forsikring og kapitalforvaltning viskes ut.

Å følge utviklingen krever innsikt i bransjen og faglig kunnskap. EY har en etablert og dedikert bransjegruppe med lang erfaring innen revisjon, skatt, transaksjonstjenester, forretningsrådgivning og risikostyring.

Vår bransjegruppe for finansielle tjenester er inndelt i tre spesialistgrupper. Les om disse her!

 

Send en mail hvis du ønsker en uforpliktende samtale om dine muligheter i EY.