Få steder i landet går gjennom like store endringer som Bærum kommune.

Skrevet av
Bærum Kommune
Whydentify

Publisert
18 sep 2019

18 sep 2019 • av Bærum Kommune

 

Har du fulgt Bærum kommune den siste tiden har du sikker lagt merke til betydelige endringer. Det utvikling skal tilta fremover, med store planer for kommunen. Johan Steffensen er mannen som har vært involvert i de fleste av planene

Johan har vært prosjektdirektør i Bærum kommune i snart fem år, og har i den tiden jobbet med en bredde av prosjekter man skal lete lenge etter for å finne maken til. 

  • Den siste tiden har jeg og mine kolleger viet mye oppmerksomhet til utviklingen av Sandvika sentrum og Bekkestua, forteller Johan. I tillegg står vi foran store endringer på Lysaker, Høvik, Fornebu og Stabekk. Vi deltar også i planleggingen av ny E18, Fornebubanen og Ringeriksbanen. Å utforme «nye Bærum» er det spennende å være med på. 

Kombinasjonen av prosjekter som er store nok til å skape betydelig utvikling men samtidig små nok til at man kan sette tydelige spor etter seg er ikke noe man finner alle andre steder. 

  • Jeg har fått jobbe med mange spennende prosjekter gjennom en lang karriere, deriblant Gardermo-utbyggingen. Likevel er summen av alle de ulike prosjektene jeg har jobbet med i Bærum kommune gjennom disse årene noe av det mest spennende jeg har vært med på. 

Sandvika blir ny
I Sandvika sentrum skal flere av de eldre bygningene erstattes av moderne leiligheter og forretninger, i tillegg til at gater, torg og plasser skal fornyes. 

  • Innledende planprosesser på Hamang og Frantzefoss pågår, områder som på sikt vil gjøre Sandvika by større og mere urban. Når E16 blir lagt i tunnel vil det frigjøre store arealer til annen bruk. Her blir det bolig og næring, dessuten blir det park og friluftsområde på Hamangsletta og langs Sandvikselva. 

Mangfoldige Bekkestua

Bekkestua er også et område som preges av stor utvikling på en rekke områder. Det er endringer beboerne vil nyte godt av i årevis. 

  • Det har vært spennende og utfordrende å jobbe med en kombinasjon av private og kommunale prosjekter - en blanding mellom bolig, næring, trafikknutepunkt, teknisk infrastruktur, handelssentrum, grøntområder, bevertning og ikke minst grensesnittet mot Nadderud idrettspark. Jeg er ikke ofte jeg har vært borti lignende kompleksitet i min karriere.