Fra utstasjonering i New York til papplivet i Oslo

Skrevet av
Annonsørinnhold

Publisert
01 sep 2019

01 sep 2019 • av Annonsørinnhold

 

ANNONSØRINNHOLD

EY søker flinke folk med erfaring! I artikkelserien Bak Fasaden har vi derfor tatt en prat med noen av de som jobber i EY slik at du kan få et innblikk i hverdagen hos oss.

Sola steker utenfor EYs lokaler i Bjørvika. Vi møter Andreas Oulie Kirkerød som kom til EY for fire år siden etter å ha vært åtte år i daværende Statoil. I dag er han Senior Manager i transaksjonsavdelingen.

–  Å jobbe med transaksjoner er litt annerledes enn annen konsulentvirksomhet. Mye av det vi jobber med er konfidensielt og bærer preg av korte tidsfrister. Det avhenger av om man jobber for noen som kjøper eller selger, og selvfølgelig hvem den kjøperen/selgeren er. Vi gjør mye arbeid for private equity-selskaper som er en spennende kundegruppe å jobbe med.

For Andreas er ingen dager like. Han er en del av et nordisk team og de jobber stadig med nye prosjekter. Det innebærer at den nybakte småbarnsfaren ofte må reise i jobbsammenheng. Å reise er derimot ikke fremmed for han, da han nylig kom tilbake til Oslo etter å ha vært utstasjonert i New York.

– Det er givende når man kommer inn og føler at man bidrar positivt. Da jeg var i New York ble jeg sendt til Boston på mitt første prosjekt. Det var to PE-eide selskaper som hadde blitt slått sammen, men de hadde problemer med å realisere planer og identifisere synergiene for transaksjonen. Jeg ble satt inn alene med ledelsen og jobbet med dem i en måned. Sammen lagde vi planer for ny selskapsstruktur, og hvordan selskapet skulle fungere som ett. Jeg fikk presentert det på en måte så de klarte å snakke sammen. De hadde kompetansen, men de klarte ikke å strukturere prosessen. Det er alltid hyggelig når kunden setter stor pris på vår bistand.

Send en mail hvis du ønsker en uforpliktende samtale om dine muligheter i EY.
Det var nettopp i New York at han møtte sin samboer Maria, og de to flyttet hjem til Norge rundt juletider i 2018. I mars fikk de ei lita jente, og Andreas smiler stolt når han snakker om familien.

– Det er veldig stas. Jeg har verdens kuleste kjæreste. Hun er også ambisiøs, det er viktig at vi begge har forståelse for at det til tider kan bli mye jobb. Det er selvsagt viktig å få tilbragt mye tid hjemme med familien, slik at man får en god balanse mellom jobb og hjemmebane. EY har vist en utrolig fleksibilitet rundt det å bli pappa. Jeg kan jobbe hjemmefra hvis det trengs, selv om jeg prøver å være på kontoret i kjernetiden, sier han og kikker raskt på telefonen.

Opprinnelig er Andreas fra Sarpsborg. På fritiden tilbringer han mye tid på hytta, spiller golf og jakter. Han innrømmer at det også har blitt en del trilleturer de siste månedene. I bunnen er han utdannet sivilingeniør innen industriell økonomi med fordypning i data. Det som lokket han til EY i 2015 var hans interesse for finans.

– Vi ser en tech-trend og vi prøver derfor å ansette flere med tech-kompetanse. Det er en økende grad av transaksjoner hvor teknologi er en sentral komponent. Akkurat nå jobber jeg med en potensiell transaksjon for en Silicon Valley-start up. Det er en annet utgangspunkt enn om man skal kjøpe et vanlig industriselskap, hvor man har en historikk og de produserer en etablert vare eller tjeneste. Det er lettere å sette verdi på det i forhold til nye selskaper som ikke har like mye historikk. Man må tegne fremtiden selv, fordi det er så nytt.

Andreas trekker også fram et prosjekt som han synes var ekstra spennende å jobbe med. Fordelen med å jobbe for et internasjonalt selskap som EY er muligheten for samarbeid på kryss av landegrensene.

– Prosjektet var i forbindelse med at Volkswagen-gruppen, BMW, Daimler og Ford lagde et «joint venture» tilbake i 2016. De skulle lage et hurtigladenettverk for elbiler med 400 ladestasjoner på kryss og tvers av Europa, og jeg ledet arbeidsstrømmene i Norden, Baltikum og Irland. Det er et tysk fellesforetak, men jeg fikk oppgaven om å støtte dem, finne partnere og etablere det som nå har blitt IONITY. Vi jobbet med kunden i nesten et år, og fikk innsikt i industriens planer og tanker når det kommer til elektrifisering. I tillegg støttet vi med å planlegge ladenettverket. Det var et ekstremt morsomt og lærerikt prosjekt hvor jeg fikk tidlig innsikt i ladeinfrastruktur og planene til bilprodusentene, konkluderer han.

Denne erfaringen har medført at Andreas har blitt en elbilekspert på kontoret og har vært involvert i en rekke prosjekter relatert til elektrifisering av bilparken. Men andre ord er det mulig å bli ekspert på så mangt gjennom jobben hos EY.

 

EY trenger erfarne medarbeidere!
Karriere i Transactions: bistå med å kjøpe og selge selskaper til riktig tid og pris

EY har landets fremste fagmiljø for transaksjonsrådgivning. Vårt tjenestespekter omfatter alle deler av transaksjonsprosessen.

Over 100 rådgivere, fordelt mellom Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim tilbyr transaksjonsrelaterte tjenester til investorer, eiere, virksomheter, meglere og finansinstitusjoner. I tillegg sikrer vår internasjonale organisasjon tilgang til profesjonelle rådgivere uavhengig av hvilke land kundene våre ønsker å gjennomføre transaksjoner i.

Vi arbeider tett med andre spesialister i transaksjonsprosessen for å sikre best mulig leveranser til kundene våre. Vårt mål er å bistå kundene våre med å gjøre den riktige handelen til riktig pris og med hensiktsmessig beskyttelse for den risikoen transaksjonen innebærer – uavhengig av om transaksjonen innebærer et oppkjøp, en strategisk allianse, et salg, en børsnotering, en emisjon eller en omstrukturering.

Transactions er alltid interessert i å stifte nærmere bekjentskap med talentfulle kandidater. Les mer om Transactions her!